Наличието на висока влажност на това помещение е неизбежно. Съответно, водещата врата трябва да има зададени експлоатационни характеристики. На първо място, продуктът трябва да бъде устойчив на въздействието на вода, пара и конденз, както и на температурни амплитуди. За да не се сбърка при покупка, трябва да се ръководите от основните критерии за избор на врата за такова помещение. Трябва да се знае, че не е достатъчно една врата да има нужните технически характеристики само на определени елементи от нея, а да включва всичко – както каса така и крило и обков.

Изискванията обаче не са само тези. Все пак вратата трябва да бъде съчетана с цялостния интериор на жилището, да има ниво на шумоизолация, да се почиства лесно и да може да се монтира лесно.

Нужните аксесоари

Тъй като вратата към банята е подложена на интензивна употреба, едни от основните елементи на качество са аксесоарите към нея. Те трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Надеждно заключване
  • Дръжки с покрития, устойчиви на абразия
  • Силни панти с високо качество
  • Ако има обличане на зид, то той да бъде от външна страна.
  • Също така е много важно нито един елемент по вратата да няма остри изпъкнали части.

Коя врата да бъде избрана за това помещение?- стъклена; естествен фурнир; PVC; ламинатно покритие / PVC фолио.

Всеки един вид има предимства и недостатъци. При покупка трябва да го имаме предвид.

душ кабина в баня

Характеристика на стъклени врати

Предимствата на стъклените врати включват способността да се „съпротивляват” перфектно на температурни амплитуди и висока влажност. Тези продукти се различават и в дълги експлоатационни срокове. Дизайнът ще се побере в почти всеки интериор. Недостатъкът е прозрачността.

Естественият фурнир върху вратата за баня

Те са устойчиви на влага и други неблагоприятни фактори, но ние трябва да знаем: наличието на такава врата в банята изисква често „проветряване ”на помещението. В противен случай животът на експлоатация ще намалее, ще загуби предишния си вид.

PVC врати за баня

Сред предимствата на PVC е лекотата на конструкцията, ниската цена, максималната способност да се „противопоставят” на вредното въздействие на конденза, водата, парата. Друг плюс на продукта е, че на повърхността не се формират гъбички или плесени. Недостатъкът е, че могат да бъдат идентифицирани като много обикновени откъм визия.

Ламинирани врати / PVC фолио покритие

Основно предимство на тези врати е ниската цена. Това позволява да се сменят на всеки няколко години. Такъв материал не би издържал добре на влага. Закупуването на подобен тип врата може да бъде грешка: скоро след поставянето на вратата може много бързо да се деформира.

Заключение за това коя врата да изберем за банята и тоалетната:

Вътрешните врати за баня в съвременния пазар са с голямо разнообразие и цветова гама. Веднага да се избере най-подходящия вариант за лични предпочитания не е съвсем лесно. За да не направим грешка по време на покупка ще ни помогне да се информираме предварително за техническите особености. Ако ви е трудно, може да се консултирате с представител, който ги предлага. Така ще ви се даде нужната информация, за да направите точен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *