Мъж с работни дрех и каска посяга да почука на врата

  1. Чист монтаж – чистият монтаж се извършва, когато имате идеален строителен отвор, подготвен за монтаж на интериорна врата. Тогава не се налагат допълнителни монтажни дейности при монтаж, защото предварително сте премахнали старата си врата.
  2. Подрязване във височина на крило – извършва се, когато няма необходимата височина за монтаж на интериорна врата и строителният отвор не може да бъде коригиран.
  3. Прерязване на крило в ширина – извършва се, когато няма необходимата ширина за монтаж на интериорна врата и строителният отвор не може да бъде преправен.
  4. Прерязване на перваз – налага се, когато няма необходимото място за поставяне на цял перваз. Такъв случай може да бъде, когато дадена врата е много близо до стена.
  5. Демонтаж на дървена врата със запазване на касата – извършва се, когато клиентите желаят да запазят целостта на старите врати и каси, обикновено, за да ги монтират отново на друго място. Тази дейност е доста прецизна и винаги трябва да се извършва от професионално подготвени лица.
  6. Премахване на дървена врата без запазване на касата – прави се, когато  клиентът няма намерение да запазва вратите и не е необходимо да се запазват касите.
  7. Премахване на лята метална каса (ЛМК) – тук е важно първо да уточним какво представлява тя. Това е вид каса, която при строежа на панелно жилище се отлива заедно с бетона и обикновено е вкопана в пода. В последствие върху нея се монтират вратите. При ремонт, обаче, когато се наложи да смените старите врати с нови, често тези каси ограничават избора Ви. Съществуват специален вид Панелни каси, които са проектирани за монтаж върху ЛМК, но ако се прави цялостен ремонт, най-удачно е металните каси да бъдат отстранени. Задачата е доста трудоемка и е препоръчително да бъде извършен от професионалисти.
  8. Подготвяне на строителен отвор – монтажните фирми много често извършват подготовка на отворите, необходими за монтаж, предимно, когато се касае за инсталиране на външна врата. Това е съвсем логично, тъй като няма как жилището да стои дълго време без входна врата. Затова най-честата практика е монтажната фирма да премахне старата врата, да подготви отвора за новата и да я монтира.

Със сигурност могат да се изброят още монтажни дейности и термини, но тези, с които Ви запознахме са основните. Ако се запознаете с тях, преди да посетите шоурум, Вие ще говорите на един език с консултанта и ще можете да отделите цялото си време за избор на модели, които да подхождат на дома Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *