Все още се чудите какво да направите със старата си врата от банята, която трябва да оставите на боклука след монтажa на новата? Ето няколко подходящи предложения, които изискват подръчни материали, креативност, въображение и добро настроение.

Има доста решения, които са подходящи за градина. В случай, че имате повече от една врата, едно интересно решение би било да добавите параван, като за целта сглобите пантите на старите крила едно за друго и можете да ги освежите с малко цветна боя.

Друга добра идея за градината е да превърнете старите врати за баня в цветарници или защо не декоративни арки за пълзящи растения. Могат да се направят и в състарен вариант – за целта ще ви трябва само шкурка, с която да свалите боята на няколко места.

Ако за дворното пространство ви е нужна беседка, барака за инструменти, или парник за цветята съвсем лесно можете да го сглобите от врати. За парникът освен тях можете да ползвате и стари прозорци. Изборът за цветове остава изцяло на вашите предпочитания.

Тоалетки в ретро стил направени от стари врати

Ако ви липсва място, където да нареждате лични вещи, защо не използвате крило от стара врата за баня като табла за тоалетка? Трябва ви подходящ размер масичка и огледало и можете да се вдъхновите от някои от следните предложения, като трябва да съобразите цветовете, в които ще бъде боядисана с цветовите комбинации в помещението, където ще се постави.

Етажерка направена от стара интериорна врата

Друго често приложение на старата врата за баня е да бъде превърната в много ефектен рафт, поставка за книги и различни предмети, които искате да бъдат видени от вскички.

Много ефектни плотове за маси се получават от стари дървени крила с фрезовани елементи. Могат да бъдат боядисани или байцвани, също така добра идея е върху тях да се постави стъкло, за да се запази повърхността им и да бъде по-лесно за поддръжка.

Използвайте старата врата за баня и като елемент от декорацията на жилището – например голяма рамка за семейни снимки. Ако бъде боядисана с матираща черна боя старата врата става перфектна табла за съобщения и списъци със задачи.

Друго много функционално предложение е да бъде направена от нея закачалка за дрехи, чанти и дори можете да монтирате пейка, която да служи за събуване на обувки. Може да поставите и огледало или допълнителни рафтове.

Който и от изброените варианти да предпочетете няма да сбъркате. И най-важното – забавлявайте се!