Обзавеждането на дома е стъпка, която е свързана с предварителни планове и подбор на всичко в него. От тази преценка зависи нататъшната сигурност, уют и удобства, които са важна част  от цялостната му визия. Първото нещо, с което започваме е неговия вход, който прави впечатление на нас  или хората, които минават покрай него. За това е нужно да има добра визия, стил и качество. Външната врата е тази, която дава сигурност срещу влизане с взлом, шумоизолация и промяна в климата.

На пазара се предлагат от масивен  дървесен материал и метални врати. Като вторите са за предпочитане, ако желаем да превърнем дома ни в сигурно и безопасно място. Цената им вече е достъпна за всеки, тъй като пазара е пренаситен от модели и всеки се старае да предложи най-евтин вариант на клиентите си. А новите масивни врати, които са изработени от много здрава и качествена  дървесина с надежден метален обков, придават изящен вид на жилището, така че могат да задоволят и най – капризните потребители.

Важно е входната врата да се съчетае в синхрон с обзавеждането, мебелите, прозорците и интериорните врати, имайки предвид  дали домът ни е в ретро, класически или модернистичен стил. Добре е да се връзват с паркета. Ако той е от естествен дървен материал е добре и вратите да са такива, ако са твърде скъпи и не може да си го позволим, имаме алтернативата да изберем нещо, което имитира дърво, например ПВЦ или МДФ  материал. Ако всички мебели, паркет, прозорци и вътрешни врати са съчетани в един цвят , то домът става още по – впечатляващ.

Вътрешните врати могат да бъдат каквито решим, защото те са повече за декорация, но входната метална не е желателно да е евтина и с ниско качество. Това е инвестиция, за която не трябва да жалим средства, все пак става въпрос за сигурността на жилището и семейството ни. Да не забравим да споменем и надеждната заключваща система, която допълва комфорта и сигурността ни.