Закупувайки интериорни врати, избирате и дръжките към тях. Този момент отново е важен за цялостната визия на интериора. Този факт понякога се пренебрегва от потребителите и остава на заден план.

В повечето магазини към комплекта интериорните врати има и дръжки, които са включени в цената на вратата, но има и такива, които се предлагат без дръжки. Изборът е много голям и може да си закупите според предпочитанията, което е огромно предимство.

Видове дръжки за интериорни врати

Дръжките основно биват два типа – шилд или розетка. Едната е цяла, а другата е от две части. Дръжката шилд може да бъде за обикновена брава, секретна или WC брава. При розетката отново може да има секретна, стандартна или WC брава. Обикновените брави или още стандартни наричани, се поставят само на намират своето приложение и при интериорните. WC бравите се монтират на сервизни помещения, тоалетни и бани.

Дръжката с розетка представлява две отделни части, които имат възможността да се монтират на различно разстояние една от друга, което създава удобство. Добре е да съобразите дизайна на розетката, за да може да се съчетае идеално с дръжката.

Особености при дръжките за интериорни врати

Дръжките за вътрешни врати могат да бъдат с различни покрития. Повечето дръжки са с иноксово покритие или още от стомана. Това е предпоставка те да са здрави, издръжливи и оптимално функционални. Вече има всякакви дръжки на пазара с различен дизайн и цвят. Навлизат и нови модели, които могат да бъдат изработени с цвят на конкретната интериорната врата. Обаче преди всичко е важно самата дръжка да е удобна на допир, без да убива и да причинява неудобство. Това е важно условие, тъй като ежедневно ще ползвате продукта.

Интериорните врати са чудесно функционално допълнение към дизайна на дома, а подбраната правилно дръжка е последният, но много значим неин детайл. Не пропускайте следващия път да разгледате предлаганите дръжки за интериорни врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *