При избора на врати основният въпрос е от какъв материал да са и какъв да бъде техния дизайн. Повечето клиенти насочват изцяло вниманието си към избора на интериорните врати за кухня, спалня или детска и така на заден план остават тези за килера и мокрите помещения. Но, за да изглежда перфектен вашият дом трябва да подберете внимателно вратите за всяко едно помещение.

Преди да направите избора си на врата за баня или килер е добре първо да помислите каква ще бъде тяхната посока на отваряне. Като се има предвид, че повечето такива помещения са с малки размери и ако вратата ще се отваря навътре ще заеме от площта, а знаете колко е важна тя. За да бъдем по практични, добре е тя да се отваря навън, ако разбира се разпределението го позволява. За да спестите мястото, което крилото ще заеме при отворено положение, монтажът на една плъзгаща интериорна врата би била чудесен вариант.

Друг подходящ вариант за врата за килер е сгъваема врата тип хармоника. Монтажът при нея е на релса. В отворено положение вратата не отнема никакво пространство, а се събира само в единия край. Минусът е, че при тези врати липсва каквато и да била шумо-, топло- и влагоизолация. Не са подходящи за монтаж при мокри помещения, подходящи са само за килер.

Никога не пренебрегвайте и материалът, от който са изработени вратите, защото от това зависят доста неща. Спрете се на материал от HDF, той е с много по-висока степен на издръжливост и влагоустойчивост. За това врати изработени от HDF са подходящи за монтаж на килери и мокри помещения, но има разбира се условие – да имате монтирана душ кабина или завеса, която да предпази вратата от директно обливане с вода.

Алуминиевите врати са перфектни за баня. Издръжливи са на мокрене. Изолират много добре помещенията едно от друго. Вече се срещат и в различни цветове, не само в бяло, което ще Ви улесни при съчетаването им с останалата част от интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *