При избора на врати основният въпрос е, от какъв материал да са и какъв да бъде техният дизайн. Повечето клиенти насочват изцяло вниманието си към избора на интериорните врати за кухня, спалня или детска и така на заден план остават тези за килера и мокрите помещения. Но, за да изглежда перфектен Вашият дом трябва да подберете внимателно вратите за всяко едно помещение.

Важен момент – накъде ще се отваря вратата

Преди да направите окончателният си избор на врата за баня или килер е добре първо да помислите каква ще бъде тяхната посока на отваряне. Като се вземе под внимание, че повечето такива помещения са с малки размери и ако вратата е отваряема навътре, ще заеме от площта, а знаете колко е важна тя. За да бъдете по- практични, добре е крилото ѝ да се отваря навън, ако разбира се разпределението го позволява.

Нестандартни, но практични врати

За да спестите мястото, което крилото ще заеме при отворено положение, монтажът на една плъзгаща вътрешна врата, би била чудесен вариант.

Друг подходящ вариант за врата за килер е сгъваема врата от типа на хармониката. Монтажът при нея е на релса. В отворено положение вратата не отнема никакво пространство, а се събира само в единия край. Минусът е, че при тези врати липсва, каквато и да била шумо- или топлоизолация. Не са подходящи за монтаж при мокри помещения, подходящи са само за килер.

Материалите на вратите са от значение

Никога не пренебрегвайте и материалът на изработка, защото от него зависят доста неща. Спрете се на материал от HDF, той е с много по-висока степен на издръжливост и влагоустойчивост. Поради тази причина, врати изработени от HDF са подходящи за монтаж на килери и мокри помещения, но има разбира се, условие – да имате монтирана душ кабина или завеса, която да предпази вратата от директно обливане с вода.

Алуминиевите врати са перфектни за баня. Издръжливи са на мокрене. Изолират много добре помещенията едно от друго. Вече се срещат и в различни цветове, а не единствено в бяло, което ще Ви улесни при съчетаването им с останалата част от интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *