Уморени ли сте от остарелия външен вид на Вашата врата?

Промяната на цвета е лесен и достъпен трик, с който да се подобри вида на входната врата. Ако не сте сигурни кой цвят е най-подходящ за вашата входна врата или на кой от тях да се спрете, спрямо голямото разнообразие, ще Ви дадем някои насоки, за по-лесно решение.

Насоки за избор на цвят на входна врата

  1. Изберете цвят, който да допълва дома

Избирайте цвят, който допълва другите ваши тонове, нюанси и стил на екстериора Ви. Може да постигнете това като изберете цвят, който съвпада добре с тухлите или дървените елементи на дома. Най-добре е да посетите голям хипермаркет, от който да вземете мостри на цветове и да ги наложите до елементите, с които смятате да съчетаете Вашия избор.

  1. Изберете издръжлив цвят

Изборът на боя за входна врата може да се окаже по-труден, отколкото този на боя за стени. Важно е да се отбележи, че дневната естествена светлина може значително да промени начина, по който изглежда вратата. Под действието на слънцето цветът може да избледнее, затова заложете на по-наситения цвят.

  1. Изберете правилния вид боя

Видът боя, който използвате, също е от значение за облика на вратата. Не се препоръчва използване на гланцова боя върху по стара и повредена врата, тъй като несъвършенствата ще бъдат прекалено видими.

Проучете различните варианти на бои – матови, блестящи, полулъскави и т.н.

Цветове за входна врата

  • Цвят 1 – Жълт

Това е най-смелият цвят, който може да изберете. През лятото изглежда страхотно, на фона на зеленината и цветята. А през зимата „осветява” мрачните дни. Жълтото изглежда топло и приветливо и отразява най-много светлина от всички цветове.

  • Цвят 2 – Червен

Червеното е тенденция, която определено привлича вниманието. За да се спрете на него – в дома Ви трябва да преобладава неутралният цвят. Това е класическа комбинация.

  • Цвят 3 – Син

Синият цвят е свеж, а също така се свързва с небето и водата. Много добре би се вписал с флората на всяка къща.

Все пак, на който и от трите цвята да се спрете – всеки от тях има способността да въздейства положително. Освен това дръзките цветове предизвикват възхищение към хората, осмелили се да предприемат тези действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *