Уморени ли сте от остарелия външен вид на Вашата врата?

Промяната на цвета е лесен и достъпен трик, с който да се подобри вида на входната врата. Ако Ви е трудно да разберете, кой цвят е най-подходящ за нейната визия и кой да предпочетете, спрямо голямото разнообразие, останете с нас, за да получите информация за по-лесно решение.

Насоки за избор на цвят на входна врата

  1. Заложете на близък на дома цвят!

Той трябва да се хармонира с коридора и всички останали врати. Необходимо за общия външен вид на къщата, вратата да е в допълващ тон и на екстериора Ви. Постигнете лесно това, с цветове близки до тухлите или дървените елементи на дома. Най-добре е да посетите голям шоурум, от който да вземете мостри на цветове и да ги наложите до елементите, с които смятате да съчетаете Вашия избор.

  1. Изберете издръжлив цвят!

Изборът на боя, съчетаващ всички нужни качества, за постигането на една устойчива на времето входна врата, може да се окаже по-труден, отколкото този на боя за стени. Правим уговорката, че дневната естествена светлина влияе на това как всъщност виждате и възприемате вратата. Под действието на слънцето, цветът може да избледнее, затова заложете на по-наситения цвят.

  1. Изберете правилната боя!

Видът боя, който използвате, също е от значение за облика на вратата. Не се препоръчва прилагане на гланцова боя, върху по стара и повредена врата, тъй като несъвършенствата ще бъдат прекалено видими. Проучете различните варианти на бои – матови, блестящи, полулъскави и т.н.

Проучете различните варианти на бои – матови, блестящи, полулъскави и т.н.

Цветове за входна врата

  • Цвят 1 – Жълт

Най-смелият цвят, който може да изберете! През лятото изглежда страхотно, на фона на зеленината и цветята, а през зимата „осветява” мрачните дни. Жълтото изглежда топло и приветливо и отразява най-много светлина от всички цветове.

  • Цвят 2 – Червен

Червеното е тенденция, която определено привлича вниманието. За да се спрете на него, в дома Ви трябва да преобладава неутралният цвят. Това е класическа комбинация.

  • Цвят 3 – Син

Синият цвят е свеж, а също така е символ на небето, водата, свободата. Много добре би се вписал с флората на всяка къща.

Все пак, на който и от трите цвята да се спрете – всеки от тях има способността да въздейства положително. Освен това, дръзките цветове предизвикват възхищение към хората, осмелили се на тази експериментаторска крачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *