Входната врата изпълнява две важни функции: предлага защита отвън и дава на посетителите първо впечатление, като подчертава стила и начина на живот на хората, които живеят в този дом. Всички съседи ги виждат, всеки посетител ги използва: входната Ви врата е първото нещо, което забелязвате за вашия дом и последното, което казвате, когато си тръгвате. Ето защо ние отдаваме голямо значение на добрият баланс между безопасност, качество и естетика в нашите входни врати.

За да постигнете това, можете да избирате между материалите пластмаса, дърво и алуминий, когато купувате входна врата, в зависимост от това, което отговаря на вашите нужди и сигурност, което отразява вашия характер.

Входни врати от дърво: топлоизолация и индивидуален дизайн;

Оптималната топлоизолация и звукоизолация са само две от причините, поради които трябва да изберете дървена входна врата или метална с MDF панели. Към това се добавя и домашният  вид на естествения материал, изключително висока стабилност, благодарение на вграденото допълнително оребряване с метални рамки и минерална вата.

Дървесни видове за входната врата

Входните врати от дърво и метални с MDF панели винаги са били известни с добрите си свойства по отношение на топлоизолацията и звукоизолацията в сравнение с алуминия и пластмасата.

В миналото са се изработвали предимно масивни дървени входни врати, а в днешни времена  метална с MDF панели. Това означава, че в профила на вратата има метално оребряване. Този метал добавя допълнителна стабилност към входните врати и не само предотвратява изкривяването на врата, но също така увеличава устойчивостта от взлом.

Ако харесвате нещо по-екзотично в къщата, можете да разчитате на благородната, азиатска тропическа дървесина. Меранти за своите дървени врати. Тази дървесина предлага най-доброто съотношение цена-качество и има подобни свойства по отношение на устойчивост като дъб. Също стабилен, но склонен към ротация е лиственицата. Лиственицата е най-тежкият вид дърво и може да се използва при всякакви метеорологични условия.

Най-популярната сред дървените видове за врати и прозорци в къщата отново е дъбът. Този изключително издръжлив и здрав сорт е не само изключително устойчив на атмосферни влияния, но също така има повърхност, която може да се справя добре с дървесни консерванти при всякакво третиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *