Входната врата изпълнява две важни функции: предлага защита и създава у посетителите първо впечатление, подчертавайки стила и начина на живот на хората, които живеят в дома. Всички съседи я забелязват, а всеки посетител я използва. Външната Ви врата представя дома Ви пред останалите хора, тя е тази която ги приветства и изпраща. Ето, поради тази причина тя се оказва от огромно значение за добрият баланс между безопасност, качество и естетика във всички жилища.

Видове материали за направата на врати

За да постигнете това, можете да избирате между материалите пластмаса, метал, дърво или алуминий. Тези различни материали носят и различна енергия, така че нека решението Ви е съобразено в зависимост от това, кой от тях отговаря на Вашите нужди за сигурност и дали отразява цялостното излъчване на жилището Ви.

Седем бели врати и една жълта врата

Входни врати от дърво – топлоизолация и индивидуален дизайн

Оптималната топлоизолация и звукоизолация са само две от причините, поради които трябва да се спрете в избора си върху дървена външна врата или метална с MDF панели. Разбира се, можем да добавим и домашния вид на естествения материал, изключително висока стабилност, благодарение на вграденото допълнително оребряване с метални рамки и минерална вата. Входните врати от дърво или метал с MDF панели, винаги са били известни с добрите си свойства по отношение на топлоизолацията и звукоизолацията в сравнение с алуминия и пластмасата.

Дървесни видове за входната врата

В миналото са се изработвали предимно масивни естествени врати от дърво, а в съвремието ни предпочитани са металните с MDF панели. Последните имат в профила си метално оребряване, за по-висока стабилност. Този метал доставя допълнителна здравина на входните врати и не само предотвратява изкривяването на крилото, но също така увеличава устойчивостта му на взлом.

Ако харесвате нещо по-екзотично в къщата, можете да разчитате на благородната, азиатска тропическа дървесина – меранти за своите дървени врати. Тази дървесина предлага най-доброто съотношение цена-качество и има подобни свойства, по отношение на устойчивост, точно като на дъба. Също толкова стабилен е и материалът от лиственицата. Лиственицата е най-тежкият вид дърво и може да се използва при неблагоприятни метеорологични условия.

Най-популярният сред дървените видове за врати и прозорци в къщата, отново е разбира се, дъбът. Този изключително издръжлив и здрав сорт е не само изключително устойчив на атмосферни влияния, но също така има повърхност, която може да понася добре третиране с дървесни консерванти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *