В интериорните врати отлично се хармонират две важни за интериора функции – функционална и декоративна. Сега на пазара за врати се предлагат голям избор на различни модели,които се отличават по цвят, форма, стил и материал. Светлите врати изглеждат много оригинално,но те имат своите преимущества и недостатъци.

Важното е да изберем подходящия модел за конкретното помещение.В следващите редове ще проследим какво трябва да знаем при избора на такава врата. Светлите врати в интериора отново са на мода.Те не изглеждат банално или безлично. Бели ,бежови, светло –кафяви и сиви врати имат способността визуално да разширяват пространството в помещенията и придават на дизайна завършеност и изглеждат много ефектно.

Интериор със светли врати отговаря на съвременните критерии за функционалност в жилищните помещения. Като недостатък на тези врати можем да споменем, че те се замърсяват по-бързо, но със съвременните препарати можем бързо да изчистим. Голямото разнообразие на цветове при вратите затруднява избора ни. Поради тази причина трябва да се съобразим преди всичко с личните ни предпочитания, общата цветова гама и пространство в помещението. В тази статия ще разгледаме най-разпространените цветове при интериорните врати – бял, сив, бежов. Белият цвят се явява универсален при дизайна на жилището.Той идеално се съчетава с различни материали – дървени, пластмасови и метални детайли. Той изглежда много добре в детска, спалня и коридор.В последните години с особена популярност се ползва съчетанието на бял под и бяла врата при дизайна на кухни и просторни холове.

Ако искате да изберете максимално универсален вариант за интериор, то купете сиви интериорни врати. Такива модели изглеждат стилно и придават прецизност на дизайна.

Кафявият цвят изглежда много добре в различни стилове и създава уютна атмосфера.Кафявите врати изглеждат много естествени. Към тях се отнасят следните цветове – светло-кафяви,бежови и златисти оттенъци. Такива врати можем да използваме както за интериорни така и за външни.

Бежовите врати имат сходна функционална характеристика с тези на сивите.

Златните врати или т.нар. Златен дъб са неотлъчна част от съвременния и исторически дизайн-Класика, Бароко ,Кънтри.Те придават на помещението величествен облик. Жълтия цвят влияе много положително на нервната система.

Светлите врати са били и продължават да бъдат модерни и актуални. Те много отдавна активно украсяват нашите домове и ни зареждат с положителна енергия.Затова използвайки светли врати в нашия дом, ние си изпълваме живота с приятни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *