В интериорните врати отлично се хармонират две важни за интериора функции – функционална и декоративна. Сега на пазара за врати се предлагат голям избор на различни модели, които се отличават по цвят, форма, стил и материал.

Светлите врати изглеждат много свежо, но те имат своите преимущества и недостатъци. Важното е да изберем подходящия модел за конкретната стая. В редовете по-долу, ще проследим какво трябва да знаем при избора на такава врата.

Светлите врати в интериора са отново сред популярните и модерни избори. На тях не се гледа като банални или безлични. Те въздействат визуално, в помощ на малките помещения, правейки ги по-просторни и придават на дизайна завършеност. Цветове като светлокафяво, бяло, светлосиво са харесвани и популярни. Интериор, включващ светли врати, носи духа на модерното и стилно жилище.

Като недостатък на тези врати можем да споменем, че не търпят мръсотията и тя е по-видна, но със съвременните препарати можем бързо да изчистим. Голямото разнообразие на цветове при вратите затруднява избора ни. Поради тази причина трябва да се съобразите преди всичко с индивидуалните си виждания, общата гама на цветовете и пространство в помещението.

Нека хвърлим светлина на най-разпространените цветове при интериорните врати – бял, сив, бежов.

Бялото е цвят, явяващ се за универсален при дизайна на жилището. Той идеално се съчетава с всичко от метал до дърво и пластмаса. Изглежда много добре в детска, спалня и коридор. В последните години с особена популярност се ползва съчетанието на бял под и бяла врата при дизайна на кухни и просторни холове.

Ако искате да изберете максимално универсален вариант за интериор, то заложете на нюансите при сивите интериорни врати. Подобни варианти на модели, изглеждат толкова модерно, изчистено и вдъхновяващо за допълване на интериора с други декоративни решения.

Кафявият цвят изглежда много добре в различните стилове. Изключително уютен е и естествеността му привлича с непретенциозността си. Към него причисляваме и следните цветове – бежови, светлокафяви и златни оттенъци. Такива врати можем да използваме, както за интериорни така и за външни.

Бежовите врати имат сходна функционална характеристика с тези на сивите. Златните врати или т.нар. Златен дъб са неотлъчна част от съвременния и исторически дизайн. Те придават на помещението величествен облик. Жълтия цвят влияе много положително на нервната система.

Светлите врати са били и продължават да бъдат модерни и актуални. Те много отдавна активно украсяват нашите домове и ни зареждат с положителна енергия. Затова, използвайки светли врати във Вашия дом, ние си изпълваме живота с приятни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *