От визията на входната врата може да се съди много за стила и вкуса на собственика. Тя е визитката на нашия дом. Много е важно тя да бъде здрава и сигурна, шумо и топлоизолирана, крилото да приляга плътно към касата. И не на последно място да бъде с модерен дизайн и да е съчетана с интериора на дома.

Характеристики на вратата

Здравината и надеждността на входната врата зависи от структурата на крилото и ключалките. От важно значение е дебелината на металния лист, от който е изградено крилото. За металните блиндирани врати, които се предлагат на пазара са с 2 метални листа с дебелина 1,2мм. А между тях има метално оребрение отново с дебелина 1,2 и минерална вата. Всичко това е обхванато като пакет и покрито с МДФ, за по-естетичен външен вид. Ключалките са 2 независими всяка с по 3 активни шипа, които си комуникират с 6 пасивни или 8 пасивни шипа, както са крилата от серия Елеганс, намирайки се от противоположната им страна. По цялата конструкция на касата са разположени уплътнения, които позволяват по-плътно затваряне.

Блиндирана врата

Поддръжка

Пантите също са важна част от структурата на вратата, и от това как ги поддържаме тях зависи колко дълго ще има експлоатация вратата. За целта пантите трябва да бъдат редовно смазвани. За по-добрата шумоизолация играе роля МДФ. Металните листове на крилото покрити с 10мм МДФ, имат много добра звукоизолация. Дизайнът също е от значение, той трябва да се вписва в стила на жилището. Един от често харесваните модели е Т109, с фрезовка на слънце, свързва се с положителна енергия, създава уют и добро настроение. А за тези, които търсят изчистени и не толкова кичозни модели, често се спират на модел Т111, който е стилен и семпъл, с елементи на фрезовка само в горната и долната част на крилото. Елегантният ѝ вид би придал завършена визия на всеки изискан дом и излъчване за изтънчен вкус към нещата.

Входната врата излъчва атмосферата на дома, тя е първото нещо, което виждат гостите ни, с нея изразяваме нашия характер и нагласа, придава цялост към завършения вид на интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *