Зимата е сезонът, в който се замисляме за топлотата в нашето жилище. За да си осигурим такава, е необходимо да имаме здрава и надеждна входна врата. За да открием най-подходящата външна врата сме поставени пред голяма дилема, тъй като изборът от дистрибутори и производители на пазара изобилства. Преди да се втурнем в лутане по магазините е необходимо да изградим правилна преценка каква точно врата търсим, особено ако това се отнася за къща. За да си улесним целия процес е нужно да се запознаем с основните характеристики на входните врати за къщи.

За да сведем вероятността от грешен избор е хубаво да се запознаем с описаните по-долу критерии:

  1. Заключваща система. Няма никакво значение от какъв материал е входната врата, ако няма висококачествен заключващ механизъм. За да бъде домът защитен е необходима надеждна заключваща система. Според специалистите, най-добрият вариант е вратата да има два вида заключващ механизъм и по възможност с различни по вид ключалки. Огромен плюс е кко има и шипове. В днешно време, за по-голяма сигурност, се използват дистанционни управления и видео наблюдение.
  2. Дебелина на крилото. Колкото по-масивно е крилото, толкова по-устойчива ще бъде вратата. За по-добрата звуко и топлоизолация, фактор се оказва пълнежът на самата движеща част.
  3. Материалът, от който е направена вратата. Пазарът е препълнен от входни врати, изработени от MDF материал, който представлява пресовани дървесни частици. Те са подходящи за лаково покритие. Има и такива, които са направени от естествен фурнир или метал. Тези врати, които са изработени от дървесен материал са предпочитани, поради приятната визия. За хората, чиито критерии  е издръжливостта във времето, се спират на стоманени или метални входни врати, които са по-устойчиви на капризите на времето. Когато говорим за входна врата за къща е добре покритието да има UV защита.
  4. Визия. Освен здрава, стабилна и надеждна, една врата трябва да бъде и красива. Входната врата е визитката на нашето жилище, особено когато това се отнася за къща. Производителите предлагат огромно разнообразие от модели, цветове и фрезовани мотиви, така че всеки да може да избере най-подходящата за своя дом.

Порталът към твоя дом е порталът и към твоя свят, затова внимателно избирайте и се доверете на качествен партньор, в лицето на дистрибутор, с дългогодишен опит. Това Ви гарантира спокойствие и един по-уютен дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *