Търсенето на входни врати не стихва. Все повече и повече производители се налагат на пазара. Всички те предлагат изобилие от модели, различаващи се коренно един от друг, но най-разпространени са входните врати от метал.

Разнообразието от тези входни врати е голямо и клиентите често не знаят на кой модел да заложат. При търсене на най-оптималния вариант, за всеки клиент е необходимо вратата да отговаря на конкретни изисквания, които са индивидуални. Има различни критерии, при избора на входна врата.

Някои от по-важните, по които да се водите са:

  • Дали вратата ще се поставя като вход, който е изложен директно на външни атмосферни условия или ще се монтира в затворено пространство?
  • Самостоятелно ли ще се монтира новата врата или ще се постави като втора входна врата, в комбинация с вече съществуващата такава?
  • Каква степен на защита желаете?

Когато входната врата е предназначена за директно излагане на външни атмосферни условия, тя трябва да притежава по-различни характеристики в сравнение с моделите, които се монтират в затворено пространство. Една от най-важните особености е покритието на вратата. Обвивката отвън трябва да е достатъчно устойчива на дъжд, вятър, слънце и др.

При спазване на основната защитна функция на покритието, може да бъдем спокойни, че при такъв тип монтиране няма да се увреди конструкцията на вратата във вътрешността й.

Друга важна особеност е, дали вратата ще се монтира в комбинация с друга съществуваща врата или ще се постави самостоятелно.

Главно предимство на металните врати е това, че те имат фиксирана каса и первази само от едната страна, което позволява да се поставят като втора, допълнителна врата. Голям процент от клиентите се възползват от тази тяхна привилегия, като по този начин се повишава изолираността на жилището и се осигурява допълнителна защитеност.

Металните врати имат различни механизми на заключване, в зависимост от степента на защитеност, която желаете. Съществуват модели както с един, така и с повече механизми на заключване.

С  увеличаване на броя им, се засилва сигурността на жилището, в което е монтирана металната врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *