Правим ли разлика между блиндирана метална входна врата и метална врата? Често хората не се замислят, че може да има разлика между двата вида входни врати.

Със сигурност първата разлика е в цената. Металните входни врати са по – бюджетни от блиндираните метални врати. Но в това има причина. Блиндираната метална врата е с по – висока степен на взломоустойчивост. Заключването прави вратата по – устойчива при опит за разбиване. На пазара преобладават блиндирани входни врати с пасивни шипове, които при затваряне на вратата влизат в касата и дори пантите ви да са отвън практически е невъзможно вратата да бъде повдигната и изкарана от пантите. Тя е пригодена да бъде здрава, удароустойчива, шумо и топлоизолираща.
Металните врати също имат шумо и топлоизолиращо свойство, но се изработват с пълнеж от друг тип материали. Изолацията има голямо значение, особено ако живеете в жилищен блок и шумът е неизбежен или в къща и имате нужда  да не изпускате топлината от вкъщи през студените месеци.


Конструкцията на блиндираните входни врати в основата си е метален скелет, съставен от каса и крило (шаси) с определен вид заключване. Бравите се делят на три класа моторни, механични и електромеханични. Точно от типа на заключване се определят и разликите в класа на взломоустойчивост. Важно за Вас е да знаете, че класа на вратата не се определя от производителя, а от независима лаборатория, създадена специално с цел тест на вратите и издаване на сертификат. Дори при някои модели може да се добави и алармени система.

Друго предимство на блиндираните врати е, че имат специална щокова каса, която се анкерира и с винтове се свързва с основната каса на вратата. Чисто технологически това спомага за по – лесното регулиране на вратата при нужда по всяко време, без да се налага да бъде заменяна или да нанесем щети по интериора у дома. Също така могат да „облекат“ целия зид, без да имате довършителна работа след поставянето им.

И не на последно място, на пазара вече има изобилно количество от избор на модели и цветове, като това ни улеснява да съчетаем сигурната защита с интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *