входни врати

Вероятно на всички се е случвало да минат покрай нечия входна врата и да възкликнат от възхита – колко е прекрасна! Разбира се, подсъзнателно вече човек си мисли, какво се крие зад нейната красива осанка? Представяте си колко стилен би бил и интериорът на жилището отвътре. Но визията не е най-важното нещо, дори и при вратите.

​Какво е нужно да притежава качествената входна врата

Моят дом – моята крепост. Клише, но вярно! А всяка крепост има вход!
Една входна врата задължително трябва да е стабилна и сигурна, да има шумо и топлоизолация, надеждна заключваща система и не на последно място – да бъде удивляваща.

Основен материал

Когато решавате кой ще е модела на Вашата входна врата, трябва да знаете нейните технически характеристики. Дали, има метален лист или е изработена от дървен материал. След него идва и въпросът, какъв е той и как точно е обработен?

Има врати, изработени от метален лист, покрити с PVC фолио с метални оребрения и изолация. Други са само с един метален лист, като е важно да знаете и колко е дебелината на метала. Някои входни врати са ламинирани, други са лакирани.

Местоположение и покритие

Друг важен момент е мястото, за където е предназначена вратата. Ако купувате външна врата за къща, от значение е да изберете покритие, което да има защита от атмосферни влияния, да е влагоустойчиво и да има UV защита. Това е изключително необходимо, особено при монтаж на къша. Тогава е добре то да отговаря на изискванията за предпазване от влага и слънчеви лъчи.

Изолация на крилото

Относно пълнежа в крилото, той може да е от полипропилен и полиуретанова пяна, от минерална вата, от полистирен, от изолация тип „пчелна пита” и т.н.

Каса, первази и уплътнения

Касата на входната врата е възможно да бъде с перваз само от едната страна, но може да обхваща и целия зид. Кое ще бъде по-удачно за Вашия дом преценявате Вие. Уверете се, дали ще има място за первази от двете страни или не? Също така, важна част, от една входна врата, е да има праг и гумени уплътнения.

Аксесоари

Може да си сложите и шпионка, което дори е препоръчително. А за завършен вид на новата Ви врата по-добре изберете комплект от чукче и шпионка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *