входни вратиВероятно на всички се е случвало да минат покрай нечия входна врата и да ахнат от възхищение – колко е красива! След това, обаче, изниква въпросът какво ли се крие зад нея? Представяте си колко красив би бил интериорът на жилището отвътре. Но визията не е най-важното нещо, дори и при вратите.

Моят дом – моята крепост. Клише, но вярно! А всяка крепост има вход!

Една входна врата трябва да бъде здрава, надеждна, да има шумо и топлоизолация, сигурна заключваща система и не на последно място – да бъде удивляваща.

Когато избирате модела на Вашата входна врата, трябва да знаете нейните технически характеристики. Дали има метален лист или е изработена от дървен материал. Следващият въпрос, който трябва да си зададете, е какъв е той и как е обработен?

Покритието също е много важно. Има различни изолации за входни врати. Може да бъде от полипропилен и полиуретанова пяна, от минерална вата, от полистирен, от изолация тип „пчелна пита” и т.н.

Има  врати, изработени от метален лист,  покрити с PVC фолио с метални оребрения и изолация. Други са само с един метален лист, като е важно да знаем и колко е дебелината на метала. Някои входни врати са ламинирани, други са лакирани.

Друг важен момент е мястото, за където е предназначена вратата. Ако избирате входна врата за къща, от значение е да изберете покритие, което да има защита от атмосферни влияния, да е влагоустойчиво и да има UV защита.

Касата на входната врата може да бъде с перваз само от едната страна, но може да обхваща и целия зид. Кое ще бъде по-удачно за Вашия дом преценявате Вие.

Преценете дали ще има ли място за первази от двете страни или не? Също така, важна част, от една входна врата, е да има праг и гумени уплътнения.  Може да си сложите и шпионка, което дори е препоръчително. А за завършен вид на новата Ви врата по-добре изберете комплект от чукче и шпионка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *