Почистване на входната врата

Важна функция за всяко жилище е входната врата. Огромно влияние върху безупречното функциониране и дългият живот на входната Ви врата е правилното обслужване и поддръжката ѝ. За да се съхрани нейната визия и да остане безупречна за дълъг период, тя е нужно да се обслужва често и то не със силни абразивни препарати. Нека това да се извършва с помоща памучна или микрофибърна кърпа, която е леко навлажнена с хладка вода. Ако се почиства с разтвор на спиртна или ацетонова основа, както и твърди частици или киселини, това ще наруши целостта на покритието ѝ. Всяка входна врата, за да функционира правилно, задължително един път месечно трябва да се почиства и да се смазва подвижната ѝ част.

Поддръжка на патрон, дръжки, брави

Брава ключалка патрон ключ

Ако не се смазва вратата, тя започва да функционира неправилно, поради сухота и триене между отделните ѝ елементи. Смазването е един от най-ефектните и безпогрешен методи. Ако един път месечно се извършва почистване и смазване на входната врата, това Ви гарантира изправност, както и дългогодишна употреба на вратите. Използват се течна грес за смазване или графитна смазка за:

  • дръжки;
  • брава;
  • патрон;
  • езиче;
  • панти;

При входните врати има два варианта на пантите – изцяло скрити или видими и е доста важно правилното им третиране. Смазката им трябва да се нанася през оставения съществуващ фабричен отвор от горната част на пантите или между различните елементи, така че смазката да проникне до същността на пантата. Необходимо е също регулярно натягане на винтовете на пантите, за да се избегне провисване на крилото желателно е от време на време да се притягат крепежните елементи и обкова, внимателно и без да се използва сила. Извършва се с шестограмни ключове или кръстата отвертка, като не са Ви нужни някакви специални умения

Ако си позволите пренебрегване, като не спазвате описаните случаи за поддръжка на вратите има голяма вероятност да Ви бъде отказано гаранционно обслужване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *