Входната врата е съществен фактор за осигуряване и поддържане на сигурността и енергийната ефективност на вашето жилище. Изборът на нова входна врата е прекрасен начин за обновяване на външния вид на къщата ви и може да се окаже една много добра инвестиция в стойността на вашата собственост. Ето някои неща, които трябва да се вземат под внимание при ремоделирането или подмяната на старата входна врата.

Метални входни врати

Изберете метална входна врата за оптимална сигурност. Металните врати се предлагат в широк ценови диапазон. Обикновените такива врати са едни от най-евтините видове врати, но те са с кратък живот.

Обикновените врати, в различни климатични условия, могат да се използват в продължение от 5 до 7 години. Ако сигурността е Вашата основна грижа при избора на предна врата, подсилените метални врати може да са най-добрият вариант.

Многообразие от стилове

Разгледайте наличните стилове, които се предлагат по магазините. Вратите идват в много стилове. Затова се опитайте да намерите този, който съответства на архитектурния стил на вашия дом. По-традиционните домове най-добре биха се съчетали с традиционната входна врата. А ултрамодерният дом ще изглежда най-добре с модерна, елегантна входна врата.

красива кафява входна врата

Избор на цвят на входната врата

Изберете цвета на вратата си. Вратите могат да бъдат закупени или боядисани в произволен брой цветове и покрития. За по-консервативни проекти, изберете цвят или финиш, който се свързва със съществуващата цветова палитра на вашия дом. За по-приключенски проекти, изберете смел, контрастен цвят.

Енергийна ефективност

За енергийна ефективност и сигурност изберете врата без прозорец. То е много лош изолатор, докато плътните врати са с много по-голяма ефективност от вратите с прозорци. Солидните врати също осигуряват повече сигурност и поверителност, отколкото вратите с прозорци.

Подобрете енергийната ефективност на вашата врата. За да поддържате енергийна ефективност на дома, потърсете предна врата с регулируем праг. Регулируем праг може да бъде повдигнат, за да блокира изтичането на въздух под вратата ви, и може да спомогне за ниски разходи за отопление и охлаждане.

врата

Размери на вратата

Измерете размерите на новата си врата. Ако подменяте старата входна врата с предварително закрепена врата, измерете дължината, ширината и дълбочината на текущия си врата с надеждна рулетка. Ако сменяте вратата и я монтирате в съществуващия врата, след това измерете дължината, ширината и дълбочината на старата врата.

Ако претърпявате по-голям ремонт и бихте искали да замените съществуващата врата с нова, с напълно различен размер, може да искате да намерите врати, подобни на това, което искате онлайн и да видите колко дълги и широки са те. След това използвайте лента, за да сравните размерите на потенциалните нови врати със съществуващата врата. Това ще ви помогне да разберете по-добре размерите и мащабите на новата ви врата.

Блиндирана врата

Посока на отваряне на вратата

Изберете дали искате вашата врата да се отвори вляво или вдясно. Това се нарича ръка на вратата. Левите врати се закрепват към лявата страна на врата, а десните врати – към дясната страна на стълбата.

За да направите това просто решение, изберете една врата със същата ръка като вашата стара врата. Ако старата ви врата блокира движението в къщата или се удари в стена, когато тя е отворена, може да искате да изберете нова врата, която се отваря от другата страна.

Разгледайте онлайн магазин за вашата нова врата за голямо разнообразие от опции. Онлайн можете да закупите врати директно от производители или от магазини и складове, които нямат витрини във вашия район. Поради това може да откриете по-голямо разнообразие от врати, достъпни онлайн.

Ако решите да си купите врата в магазина, ще имате на разположение служители, които да ви водят през процеса на закупуване на вратата. Пазаруването за новата ви врата също е чудесен начин да разгледате финиша, текстурата и здравината на вратата, преди да я купите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *