Входната врата е съществен фактор за осигуряване и поддържане на сигурността и енергийната ефективност на Вашето жилище. Смяната на захабената входна врата е прекрасен начин за обновяване на външния вид на къщата Ви и може да се превърне в една много добра инвестиция в стойността на Вашата собственост. Ето, няколко важни моменти, които да ви насочат при ремоделирането или подмяната на старата външна врата.

Входни метални врати

Избирайки метална външна врата, Вие залагате на оптимална безопасност. Ценовите диапазони при тях са широки. Това не значи, че са скъпи, а напротив можете да откриете метални врати на удовлетворяваща цена, ако това е Ваш приоритет. Все пак Ви препоръчваме да не купувате най-евтината.

Обикновените врати, в различни климатични условия, могат да се използват в продължение от 5 до 7 години. Ако сигурността е Вашата основна грижа при избора на предна врата, подсилените врати от метал може да са най-добрият вариант.

Многообразие от стилове

Разгледайте наличните типове врати, които имат на разположение магазините. Ще видите всякакви стилове. Затова се постарайте да откриете този, който отговаря на цялостната архитектурна линия на жилището Ви. По-класическите домове най-добре биха се съчетали с традиционната входна врата. А ултрамодерният дом ще изглежда най-добре с модерна, елегантна входна врата.

красива кафява входна врата

В какъв цвят да е входната врата

Изберете цвета на вратата си. Вратите могат да бъдат закупени или боядисани в произволен брой цветове и покрития. За по-консервативни проекти, изберете цвят или финиш, който се свързва със съществуващата цветова палитра на Вашия дом. За по-приключенски проекти, изберете смел, контрастен цвят.

Енергийна ефективност

За енергийна ефективност и сигурност изберете врата без прозорец. Все пак стъклото може да е лош изолатор (ако не е достатъчно дебело и обработено подобаващо), докато вратите с плътни крила са с много по-голяма ефективност от вратите с прозорци. Солидните врати също осигуряват повече сигурност и поверителност, отколкото вратите с прозорци.

Подобрете енергийната ефективност на Вашата врата. Подсигурете топлината в дома си, избирайки външна врата с регулируем праг. Той може да бъде повдигнат, за да блокира проникването на въздух под вратата Ви, и може да спомогне за ниски разходи за отопление и охлаждане.

врата

Размери на вратата

Измерете точно строителния отвор за бъдещата си врата. Ако подменяте старата входна врата с предварително закрепена врата, измерете дължината, ширината и дълбочината на текущата си врата с надеждна рулетка. Ако сменяте вратата и ще я монтирате в съществуващия отвор, преди това измерете дължината, ширината и дълбочината на старата врата.

Ако претърпявате по-голям ремонт и бихте искали да замените съществуващата врата с нова, с напълно различен размер, може да искате да намерите врати, подобни на това, което сте видели онлайн. „На живо“ ще прецените, колко дълги и широки са те. След това използвайте лента, за да сравните размерите на потенциалните нови врати със съществуващата врата. Това ще Ви напътства да разберете по-добре размерите и мащабите на новата си врата.

Блиндирана врата

Посока на отваряне на вратата

Изберете, дали искате Вашата врата да се отваря вляво или вдясно. Това жаргонно се нарича „ръка на вратата“. Левите врати се закрепват към лявата страна на касата, а десните врати – към дясната ѝ страна.

За да направите това просто решение, вижте една врата със същата “ръка“ като Вашата стара врата. Ако старата Ви врата блокира движението в къщата или се удря в стената, когато тя е отворена, може да пожелаете да изберете нова врата, която се отваря от другата страна.

Разгледайте онлайн магазин за Вашата нова врата за да добиете по-голяма представа от опциите. Онлайн можете да закупите врати директно от производители или от магазини и складове, които нямат витрини във Вашия район. Поради това може да откриете по-голямо разнообразие от врати, достъпни в интернет.

Ако решите да посетите реномиран магазин, ще имате на разположение служители, които да Ви насочват през процеса на закупуване на вратата. Пазаруването за новата Ви врата „на живо“, също е чудесен начин да разгледате финиша, текстурата и здравината на вратата, преди да я купите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *