Видове интериорни врати

Темата за интериорните врати изглежда донякъде безинтересна, но всъщност, именно тези елементи от обзавеждането са неразделна част от стила на помещенията. Вратите, които избирате, трябва да отразяват цялостния дизайн на Вашия дом и да отговарят на изискванията Ви по отношение на цена, качество, звуко и топлоизолация. Изборът Ви ще зависи от цялостната визия, която целите, както и от функционалността на вратата за всяка стая.

Композит от дървесен материал

Вратите наречени композитни се изработва от съединение на дървесни влакна, възстановена дървесина или други дървени производни. Интериорни врати, от този клас няма да се свият или да се разширят и са по-евтини от вратите от масивното дърво.

интериорна врата към стая

Кухи врати

Външната страна е изработена от шперплат, фибростъкло или формована плоскост от подобен на дърво материал – MDF, а вътрешната част съдържа в сърцевината си картон под формата на пчелни кутийки. Тъй като вътрешността на вратите е куха, имайте предвид, че са по-малко топло и шумо изолиращи, но пък са най-евтиният избор на пазара.

Врати с твърдо ядро

Вратите, имащи твърда вътрешност, са по-тежки и по-звукоизолиращи от вратите с кухи ядра. Те са изработени от фибростъкло, дърво или дървесен композит от външната страна и дървесен композит от вътрешната страна. Вратите с масивна сърцевина определено са малко по-скъпи от вратите с кухи ядра, но по-ренатбилни от вратите от натурално дърво.

Врати с метална рамка

Металните рамки в комбинация със стъклени крила са популярни в съвременния дизайн. Такива врати се използват, както практично, така и като елемент на дизайна. Подходящи са за модерните изчистени домове.

Врата

Панелни врати

Популярни и най-често срещани в домовете днес, панелните врати са направени от масивна дървесина или от композитни материали. Те са гладки или изградени с помощта на различни фрезовки, които създават дизайна на панела, или могат да съдържат стъклени вложки в крилата си

Плъзгащи врати

Плъзгащите се врати имат два или повече сегмента. Обикновено се използват за килери или други малки помещения. Огледалните плъзгащи врати ще направят стаята Ви да изглежда по-голяма. Може да изберете и вариант, скриващ крилото в самата стена, така мястото, което ще се освободи, би се усвоило подходящо и практично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *