Интериорните врати изглеждат утилитарни и безинтересни, но те могат да бъдат неразделна част от стила на стаята. Вратите, които избирате, трябва да отразяват цялостния дизайн на Вашия дом и да отговарят на изискванията Ви по отношение на цена, качество, звуко и топлоизолация.

Композит от дърво

Дървена композитна врата се изработва от съединение от дървесни влакна, възстановена дървесина или други дървени производни. Интериорни врати, които са композитни няма да се свият или да се разширят и са по-евтини от вратите от масивното дърво.

интериорна врата към стая

Кухи врати от сърцевина

Външната страна е изработена от шперплат, фибростъкло или формована композитна кожа, а вътрешната съдържа картонена пчелна пита. Тъй като вътрешността на вратата е куха, те са по-малко топло и шумо изолиращи, но те са най-евтиният избор на пазара.

Врати с твърдо ядро

Вратите с твърда сърцевина са по-тежки и по-звукоизолиращи от вратите с кухи ядра. Те са изработени от фибростъкло, дърво или дървесен композит от външната страна и дървесен композит от вътрешната страна. Вратите от масивна сърцевина обикновено са по-скъпи от вратите с кухи ядра, но по-евтини от вратите от масивно дърво.

Метална рамка

Металните рамки и стъклените врати се предлагат в съвременен вид . Тези врати се използват за функционалност и като елемент на дизайна. Подходящи са за килери.

Врата

Видове интериорни врати

Изборът Ви ще зависи от цялостната визия, която целите, както и от функционалността на вратата за всяка стая.

Панелни врати

Тези врати са най-често срещани в домовете днес и са направени от масивна дървесина или от композитни материали. Те са изградени от стилове и парапети, които създават дизайна на панела и могат да се поберат на стъклени вложки.

Плъзгащи или обходни врати

Плъзгащите се или обходните врати имат два или повече сегмента. Обикновено се използват за килери или други помещения. Огледалните плъзгащи врати ще направят стаята Ви да изглежда по-голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *