В тази конкретна статия ще се постараем да изкараме наяве повечето полезни съвети за бързо освежаване и обновяване на Вашия дом. Ако Ви е станало неприятно от старите мебели и искате да направите промяна, можете да започнете от смяната на интериорните врати.

Огледайте старите врати. Ако видите, че те са вече амортизирани, загубили са от своето добро покритие, изметнати са от времето или са много стари модели, то това е ясен знак, че трябва да ги смените. Тъй като вратите са душата на всеки дом, можете да започнете да проучвате възможностите за подмяна.

Избор на материал

В днешно време е достъпна широка гама от различните производители. Най-важното при избора на нови интериорни врати е материалът, от който биват произведени изделията. По-често това са МДФ или HDF плоскостите.

интериорна врата на спалня

Покрития на интериорните врати

Всяка серия интериорни врати предлага различни видове покрития, цветове и модели. Покритията са:

  • машинно поставено ПВЦ фолио;
  • ламинатно покритие или такова, което наподобява естествен фурнир.

Повечето цветове са изчистени или с дървесни декори, обхващащи широка цветова гама. Относно моделите – предлагат се варианти:

  • със стъкло в различни форми и шарки;
  • варианти с орнаменти;
  • изцяло изчистени модели.

Това в какъв цвят и форма ще изберете Вашите врати е въпрос на личен вкус и усещане.

Монтаж на врати

Относно монтирането на вратите не трябва да се притеснявате. Повечето търговци разполагат с монтажници или работят със специализирани фирми, които могат да извършат тези услуги. Ако живеете в панелно жилище и касите са метални, препоръчително е да сте информирани, че производителите са се погрижили и за това. Достъпни и предлагани са каси, които обличат метала. Отпада един огромен ангажимент, а именно къртенето и голямата мръсотия, от която всички се притесняваме.

Варианти винаги има за всичко, така и ние можем да определим горе долу размери, ако ни притеснява факта,че подовата настилка и стените трябва да са готови.Възможно е да се направи предварителна уговорка с търговеца на врати. След приключване на самия ремонт – ще се направи корекция само в размера на касите. По този начин след приключване на всички ремонтни дейности ще бъде възможен и монтажа на вратите.

Интериорна врата в бял цвят с бели первази и синя стена

Надяваме се дадената информация от нас да се разпространи и повече хора да я достъпят, за да се подсигурим, че ако плануваме поставяне на интериорни врати, трябва да го извършим сега, без да се бавим, за да избегнем разочарованието от чакането.

С избора на нови интериорни врати, можете да подчертаете и Вашия индивидуален стил. А именно, можете да заложите на класическата визия, на модерния стил или да се впуснете в ориенталска тематика.

Каквото и да решите, важното е Вие да се чувствате уютно и комфортно в своя дом. С подмяната на интериорните врати, ще преобразите лесно и бързо облика на Вашия дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *