Знаете ли какво означава „фалц”? Защото за повечето потребители, това не е известно.

Фалцови врати са тези, при които езичето на бравата остава скрито, когато вратата е затворена, поради факта, че крилото има издаден ръб т. нар. „фалц” в двата си края. От външната страна, ляга върху касата и скрива застъпването на двете части – брава и насрещник. Със сигурност при покупката си на интериорни врати сте срещали такива модели, но не сте обърнали внимание на този детайл. Разбира се, разлика между стандартното фалцовото крило и стандартното има, въпросът е по-добри ли са те?

Врата

Още от самото описание, представяйки си как изглежда тази врата, може би сте стигнали до извода, че тя изглежда естетически по-добре, по-прибрано и елегантно и смело го потвърждаваме. Съвременната машинна обработка спомага за голямото разнообразие и модерен вид на вратите. Технологиите са напреднали и вече не сме ограничени в старите и скучни врати. Вече има различни покрития, методи на обработка, материали и дизайн. На пазара можем да открием точно това, което търсим, което ни харесва, защото разнообразието е огромно.

Предимства на фалцово крило

Като предимство на фалцовото крило бихме посочили това, че не пропуска прах и влага в помещенията. Затварят се по-безшумно и прилягат по-плътно на касата. Тези интериони врати са доста по-добри и от към топло и шумо изолация, които липсват при безфалцовите врати. Разбира се, красивият дизайн е не на последно място.

Както всеки продукт, разбира се и те си имат някой недостатъци. Като такива, можем да изтъкнем, спрямо стандартните, че те са по-скъпи, не е значително, но цената винаги е била фактор, но пък това гарантира качеството ѝ и удължава периодът на експлоатация. Тези врати не позволяват изрязване в широчина, тъй като това ще наруши функциите и естетическия им вид.

Стандартните безфалцови врати

Тапетни врати не уплътняват достатъчно добре, не изолират, тъй като остава луфт между крилото и касата. Цената им е по-ниска, но пък като предимство можем да посочим свободата при определяне на посока на отваряне по време на самия монтаж. Наричани са още – тапетни, защото при затворено положение, вратата се изравнява със стената, докато при първия тип тя е издадена напред.

Врати не се сменят често, затова не правете компромис при избора им. Заслужавате най-доброто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *