Вратите са основен елемент в нашите домове, офиси, сгради. Те са това, което ни свързва и отделя от заобикалящата среда. Функциите, които изпълняват не свършват със защитата и сигурността, която ни предоставят. Към това можем да добавим и техния принос към уюта и стила на нашите помещения.

Ако ни предстои подмяна на интериорни врати се нуждаем от няколко полезни съвета, които ще улеснят нашия избор.

 1. На първо място, правилно трябва да подберем материала. На пазара се предлагат както много евтини врати, изработени от фазер, така и доста скъпи, изработени от масивно дърво. Ако не Ви устройва нито единия, нито другия вариант, може да изберете HDF материала. Той всъщност представлява плочи от дървесни частици с висока плътност. Те са твърди, устойчиви на натиск и сила, тъй като са компресирани при висока температура. Покритията са разнообразни:
 • фолио;
 • полипропиленово покритие;
 • дървесен фурнир.
 1. Следващия въпрос, който възниква е дали вратата да е фалцова или безфалцова?
 • Безфалцовата врата завършва с прав гладък ръб.
 • Фалцовите имат ръбче от едната страна, което ‘’ляга” на касата, като по този начин спомага за по-доброто уплътнение и сцепление на крилото с касата.
 1. Важно е да обърнем внимание на пантите и обкова. Обковът трябва да добавя финалните щрихи към дизайна на вратата, но и той трябва да е достатъчно здрав и надежден, тъй като е използван непрекъснато при отваряне и затваряне.
 2. На последно място ще разгледаме дизайна на вратата. Тук няма ограничения и всеки купувач на врати в Стара Загора, може да изрази себе си, чрез подходящия цвят и модел. Трябва обаче да съобразим стилът на всички врати с интериора.

Моделите могат да бъдат:

 • със стъкло;
 • с орнамент;
 • изцяло изчистени с акцент само в обкова.

Стъклата на остъкленията могат да бъдат матови и с различни релефи.

Изборът на врата е цяло изкуство. Въпросът е просто да успеем да съчетаем красивия дизайн с качествен материал, добра изолация и устойчиво покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *