Много често вратата се пренебрегва като част от дома, но когато става дума за драматично събитие, тя излиза от списъка със скучна мебел и придобива огромна символика.

Със следващите редове, ще ви запознаем с 5-те най-популярни врати на киното.

 1. Кръглата врата на „Хобит” .

  Вратата е идеално кръгла и е един от най-емблематичните декори, както от филма Властелина на пръстените, така и от трилогията Хобит. Защо е толкова важна именно тя? Защото и двата филма започват и завършват със сцени с нея и просто няма как да я забравите.

   

 2. Вратата Змия е известна от „Хари Потър и стаята на тайните” .

  Това е една от най-странните и интересни интериорни врати. Тя води до зловещо подземно помещение под Хогуортс, където героите ще открият магьосник, който може да говори езика на змиите. Вратата може да се види в студията на Warner Brothers, именно, където е заснета лентата.

  Вратата - змия от филма "Хари Потър и стаята на тайните"

   

 3. Лъвът, Вещицата и дрешникът – порталът за „Нарния”.

  Може би, това е най-известната от всички врати във филми. Когато главната актриса Луси Певънзи търси място, където да се скрие, тя отваря един стар гардероб, който се оказва вълшебен портал (врата), зад който се крие най-красивия снежен пейзаж на тайнствения град Нарния. Вратата във филма има дърворезби на лицевата страна от историята на Нарния, включително и две лъвски глави в горната си част изобразяващи, магическия герой Аслан, който е лъв.

   

 4. „Магьосникът от Оз” – вратата към Изумрудения град

  Историята му е посветена на Дороти, момиченце, което се озовава по странен магичен начин във вълшебна страна с вълшебни врати. Вратата към Изумрудения град е много висока и зелена на цвят, с кръгъл прозорец на нея, от който се появява един пазач, когато Дороти и нейните приятели се опитват да преминат през нея.

   

 5. Дървените порти от филма „Джурасик парк”

  Може би, най-разпознаваемите и емблематични моменти от филма са свързани с портите към един различен свят. Врати, зад които се крие нещо невиждано от човешкото око, нещо от което настръхваш и се питаш, дали по-добре да не стоят затворени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *