В днешно време, от особено значение и важна роля заема обзавеждането на дома ни. Стараем се да постигнем желания резултат, влагаме енергия, труд, настроение и не на последно място финансови средства, защото дълго време ще се наложи да гледаме, това което сме избрали като визия за него. Внимателно подбираме и гледаме максимално да се информираме относно качество, цена, видове материали, независимо дали ще е мебел, домакински уреди или врати.

Ще Ви изброим 3 полезни факта, които е препоръчително всеки да следва

Настъпвайки момента, в който трябва да изберем блиндирана врата, като тя трябва да е надеждна и сигурна за нашето семейство. Ето и фактите, с които трябва да се съобразите:

Жилището, което имате – дали е къща или апартамент

Блиндираната врата за къща, трябва да е със специална защита за атмосферните условия /слънце, дъжд, сняг/, защото не след дълго време, ако изберете стандартен вариант, който не поддържа тази специална защита, покритието, както и материала ще се увредят. За това се консултирайте и се оставете в ръцете на специалистите – те ще Ви насочат към вратите за външни условия. А ако е апартамент, без значение от материала на вратата и нейното покритие, тя ще е в затворено помещение, което позволява без проблем да се постави каквато и да е външна врата.

Заключването

Системата за заключване в повечето случаи е добре да е двойна, т.е да имате горен и долен патрон. Така активните шипове са повече и процентът за лесно разбиване на вратата става по-малък. Желателно е да има и бронировъчни капачки против разбиване, за да затруднят всеки недоброжелател, опитвайки се да влезе във вас.  Има два типа заключващи системи – електронни и механични.

Блиндирана врата

Електронните системи имат електромеханични брави, които са вградени и се намират на различни места и не могат да се забележат от крадците. Вратите, които са снабдени с електронна заключваща система могат да се отключват или с карта, или другия случай със специален код.

Механичните заключващи системи се състоят от ключалка и заключващ механизъм. Той се състои от шипове. Може да бъде едностранен, двустранен, тристранен или четиристранен.

Материал на вратата

Както споменахме, материала зависи много от степента на излагане на блиндираната врата. Покритието е специално за атмосферни условия, а за врати, които са предназначени за апартаменти и ще са на закрити помещения, може да изберете МДФ, ПДЧ, Метал и други.

Изброихме ви основните важни правила, с които е желателно да се съобразите при избора и закупуване на входна врата. Доверете се на служителите, които ще Ви препоръчат най-доброто за вас, но най-вече се доверете на вашият инстинкт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *