Сигурната блиндираната врата е олицетворението на всеки дом. Ето защо е важно да изберете подходящата и правилна входна врата. Тя трябва да внася уют и усещане за хармония и изисканост. Също така и да Ви предпазва от недоброжелатели.

Материал и заключване на блиндираната врата

Винаги, когато пристъпим към тази крачка, започваме да оглеждаме вратата по външния и вид, без да се замисляме, че всъщност едно от нещата, които трябва да наблегнем първоначално е материала и заключването. Да, има много видове на пазара, които предлагат производителите. Категорично Ви съветваме да се спрете на качествена блиндирана врата с добро заключване. Желателно е дебелината на метала да е поне 1.2 мм. Метал. Така ще сте сигурни, че тя ще възпре и попречи на всеки, който се опитва да влезе с взлом. Заключващия механизъм трябва да е надежден – по-здраво е многоточковото заключване. Сега се предлагат блиндирани врати с тристранно заключване, чиито метални шипове се задействат от ключалките. Те влизат в касата и я укрепват много повече. Обикновено шиповете биват 10, 13 или 16 броя.

врата

Изолация на блиндираната врата

Другата важна и действаща функция, на която трябва да наблегнем за вратата е нейната изолация. Видовете отново са много, като е добре първоначално да се съсредоточим върху експертно мнение или да прочетем в интернет за изолациите и техните значения. Пчелната пита, минералната вата, полистиренът и полиуретановата пяна са една малка част от предпочитаните изолации за входни врати. На която и да се спрете, няма да сбъркате, и ще сте убедите, че това наистина е свръх важно за вашето жилище, защото така, по този начин шумовете и неприятните миризми няма да нарушават вашето спокойствие.

И тук е момента да се пристъпи към вече външния облик на вратата. Може да срещнете врати с фолио или прахово боядисани. С орнаменти, под формата на линии, правоъгълници, триъгълници, кръгове. Покритията имитиращи дървесни шарки са в пъти за предпочитане, защото са меки и топли нюанси, които правят вратата да изглежда тежка и масивна. Но ако вратата е за външни условия, фолиото не е вашият вариант, изберете прахово боядисаната врата с УВ защита задължително, за да и се радвате по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *