Първото и най-важното нещо, с което трябва да се съобразим е факта, че вратата ще бъде изложена на външни атмосферни условия т.е. ще я вали дъжд и ще я пече слънце. Ето защо трябва да изберете вратата с UV защита, която би я предпазила с времето от неблагоприятни атмосферни влияния.

Блиндирана врата със статична каса

Вариант е да се спрете на блиндирана врата със статична каса, при която ще имате довършителни строителни дейности, като обръщане на зид например. Ако ще обръщате от страната на коридора, можете да използвате уширение и первази от интериорните врати, или да обърнете останалата част от зида с гипс картон /на принципа на алуминиевите дограми/. Повечето блиндирани врати са с тристранно заключване. Заключването се осъществява с помощта на метални шипове, които влизат надолу, нагоре и встрани в касата. Дръжките на повечето модели са масивни, което създава впечатление за стабилност и сигурност. Пантите са вградени и не се виждат отвън, което дава още по-голямо спокойствие на клиентите.

Блиндирана врата 1002 Сив Дъб

Начин на отваряне на вратата

Вратата може да се отваря вляво и вдясно навътре, както и да се дърпа с лявата или с дясната ръка пред жилището. Друго важно предимство на тези врати е, че в комплекта с ключове са включени допълнително още два сини ключа, които са предназначени за временно ползване от майстори или външни за семейството лица. Важно нещо, на което бихме искали да Ви акцентираме е, че всред всички ключове има един, който е различен – това е ключа майка с който се пренастройва бравата. Имайте на предвид, че след това двата сини ключа вече стават неизползваеми. Целта е от този момент домът Ви да не бъде достъпен от временно ползващите ги лица. Примерно, може да сте ги дали на Вашия майстор и той вече да е приключил с ремонтите. Никой от нас не би искал домът ни да бъде достъпен за чужди лица занапред. Ето защо за да нямате притеснения от подобно естество сме помислили и затова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *