Естественото дърво е един от лидерите сред материалите, използвани за производството на вътрешни врати. Те изглеждат перфектно във всеки интериор, а качествените характеристики на благородното дърво им осигуряват дългосрочна експлоатация. Много хора смятат, че естественото дърво е твърде скъпо удоволствие и затова често го изоставят в полза на изкуствените материали.

Изкуствени или естествени материали

Въпросът за избора между изкуствени и естествени материали за врати засяга почти всеки собственик на собствен апартамент или къща. Но както показва практиката, въпреки развитието на съвременните технологии, естествените материали бяха, са и остават най-популярните и безопасни.

Разнообразие от дизайни и стилове на дървени врати

Благодарение на възможностите на съвременното оборудване, е възможно да се произвеждат врати от масивно дърво в голямо разнообразие от стилове, от „реколта“ модели до модерни „техно“ и „високотехнологични“. Особено атрактивни са дървените интериорни врати в стил Арт Нуво.

За луксозни интериори често се използват врати от скъпоценна дървесина от дъб, бук, ясен, палисандър, орех и др. С елементи от дърворезба и различни декоративни ефекти. За декоративни ефекти се използват техники като патиниране, тониране, покриване с петно, лак и др. В повечето случаи луксозните масивни врати са изработени по поръчка.

интериорна врата към стая

Най-добрите дървесни материали за производството на интериорни врати

В момента има огромно разнообразие от класически и екзотични дървета, подходящи за производството на интериорни врати. Всяка порода е уникална, красива по свой начин, а също така се различава по външни и експлоатационни характеристики. Те са много красиви и надеждни, изработени от дъб, бук, ясен, габър, елша, махагон и орех.

Въз основа на комбинацията от цена и качество, най-оптималният вариант за производство е дъб. Твърдостта, надеждността и отличните екстериорни характеристики осигуряват конструкции на дъбови врати с неоспоримо лидерство.

Врати

Тези изработени от орех, също са доста популярни сред купувачите. Цветните схеми на дървесината са много разнообразни от светлосиви нюанси до тъмнокафяви цветове. Бук, елша, габър – ще бъдат отличен вариант за домашни дървени врати, а пепелта – за бизнес интериор.

Напоследък все по-голяма популярност набират екзотичните дървесни видове – махагон или абаносово дърво с необичаен зеленикав и черен нюанс. За естетика в дизайна се добавят витражи и стъклени вложки, както и обработка на повърхности с боя и лак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *