Ако искате  Вашите врати и държите да се запазят, без да се наруши някоя от частите им, трябва да добавите и някои от аксесоарите, които се предлагат на пазара.
Едни от тях са стоперите за врати. Те се ползват не само, за да не се удря самата врата, а и да се запази нейното покритие, дръжка или друга част от нея, но и да се избегне повреждане на стената. Сами знаете колко средства се влагат при един ремонт или подмяна на старите врати с нови, би било жалко да допуснете да се ожули дръжката или да се надраска мазилката ви.

Има най-различни модели стопери, които ще паснат на вратата Ви като цвят и дизайн.

Те са страхотно решение да запазите стените и вратите си за по-дълго време. Има различни видове стопери – дървени, метални, пластмасови, силиконови и други. Също така ако ви притеснява това, че ще се наложи да се разпробива някъде, за да се поставят и за това има решение. Има стопери, които се поставят само чрез залепване, така че да се избегне разпробиване на някоя от повърхностите ви. Ето няколко модела и начина им на поставяне:
Модел номер едно е стопер със залепване на пода:
Този тип в долната си част имат двойно залепващо покритие. След като бъде отстранен предпазния пласт фиксирайте стопера, притиснете го към пода и готово. Лесен и бърз начин за поставяне.
Втория модел е стопер със захващане директно с дюбел, но този път ще трябва да разпробиете. В комплекта обикновено има дюбел с винт.
За този тип захващане трябва първо да определите къде ще поставите стопера, след това трябва да разпробиете и да поставите дюбела в готовия отвор. Нагласяте стопера и след това завивате с винта отгоре.
Третия модел стопер е интересен – с детски дизайн. Предлага се в различни фигури на животни. Те се поставят директно на самата врата.
И четвърти модел стопер – той се поставя на стената точно срещу дръжката на вратата. Монтира се чрез самозалепващото покритие.
Направете Вашия избор и запазете по-дълго вратите и стените си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *