В днешно време на пазара има огромен избор от интериорни врати в различна гама, цялостен стил и материал. Ние Ви предлагаме няколко различни стила, които ще Ви помогнат в избора на идеалната врата за Вас.

Най-популярните стилове за интериорни врати са:

Светли интериорни врати:  Популярни са естествените нюанси на дървото с червени, сиви или бежови нотки  за вътрешните врати. Такива врати биха пасвали идеално на всеки различен стил дом:класически, винтидж, бароков и т.н. Тези врати не привличат вниманието към себе си, тъй като са по-неутрални и добре биха паснали на всеки тапет или цвят на стената. Ако желаете по класически стил на дървото, това е идеалната врата за Вас.

Бели интериорни: Желаете да освежите стаята и да я направите просторна? Препоръчваме Ви да се спрете  на врата  с бял или перлен цвят. За една стая в ретро стил би отивала изкуствено състарена врата. За стая с бели врати идеално биха пасвали ярки и контрастиращи нюанси на останалата част от интериора, като например ярко зелено, оранжево или цвят вишна.

Тъмни интериорни врати: Тази възможност не е толкова универсална, колко предната. Би било добре тъмната врата да се комбинира с друг детайл, като например, рамка на прозорец, парапет, килим, а също така и с мебелите. Можете да прибягвате до класическото правило: „тъмни врати – тъмен под“. Моля, имайте предвид, че в тесни пространства тези врати направят стаята да изглежда по-малка и неосветена, докато белите врати имат точно обратното действие.

Добре е да съобразите вратите с цвета на Вашата входна врата. Единият подходящ вариант е да изберете вътрешна врата в подобен на входната си врата цвят, а другия по-интересен е да се спрете на противоположни цветове. Така и двата типа врати ще се открояват по-добре.

Обикновено дизайнерите съобразяват интериорните врати освен с дизайна и цвета на мебелите, също и подовата настилка и дограмата. Затова имайте предвид, когато правите избор на интериор за вашето жилище, всички елементи трябва да си взаимодействат добре, за да не се получи „сблъсък” на стилове и цветове, които се самоизключват. Доверете се на професионалисти, не спестявайте време и средства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *