В днешно време на пазара има богат избор от вътрешни врати във всякакви гами, цялостен стил и материал. Ние Ви предлагаме няколко различни варианта, съобразени с цвета, които ще Ви са от помощ в избора на идеалната врата за Вас.

Варианти на вътрешни врати според цвета

Най-популярните стилове за интериорни врати са:

Интериорни врати – светъл цвят

Популярни са естествените нюанси на дървото с червени, сиви или бежови нотки за вътрешните врати. Такива врати биха пасвали идеално на всеки различен стил дом: класически, винтидж, бароков и т.н. Тези врати не привличат вниманието към себе си, понеже са по-неутрални и добре биха паснали на всеки тапет или цвят на стената. Ако желаете по класически стил на дървото, това е идеалната врата за Вас.

Бели интериорни врати

Желаете да освежите стаята и да я направите просторна? Препоръчваме Ви да се спрете на врата с бял или перлен цвят. За една стая в ретро стил би отивала изкуствено състарена врата. За стая с бели врати идеално биха пасвали ярки и контрастиращи нюанси на останалата част от интериора, като например, ярко зелено, оранжево или цвят вишна.

Тъмни интериорни врати

Тази възможност не е толкова универсална, колкото предната. Би било добре тъмният цвят на вратата да се синхронизира с друг детайл, като например, килим, рамката на прозореца или тази на вратата, а също така и с мебелите. Можете да прибягвате до класическото правило: „тъмни врати – тъмен под“. Не забравяйте, че в тесни пространства тъмните варианти на врати ще придадат на стаята по-неосветен вид, а и визуално ще я стеснят, докато белите врати имат точно обратното действие.

Няколко основни правила

Добре е да съобразите вратите с цвета на Вашата входна врата. Единият подходящ вариант е да изберете вътрешна врата в подобен на входната си врата цвят, а другия по-интересен е да се спрете на противоположни цветове. Това ще подейства положително на излъчването в дома, защото и двата вида врати ще бъдат забележими, но в същото време ще се допълват, в случай че са в подходяща гама.

Обикновено дизайнерите съобразяват интериорните врати ,освен с дизайна и цвета на мебелите, също и с подовата настилка и дограмата. Затова имайте предвид, когато правите избор на интериор за Вашето жилище, всички елементи трябва да си взаимодействат добре, за да не се получи „сблъсък” на стилове и цветове, които се самоизключват. Доверете се на професионалисти, не спестявайте време и средства!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *