Луксозна стъклена входна врата с орнаменти от ковано желязо

Входните врати са част от екстериора на една сграда. Неговото проектиране, обаче, не е толкова лесен процес. Както отделяме внимание на интериорния дизайн в дома или офиса, така трябва да вземем същите решения и за екстериорния. Това начинание предполага – избор на цвят, материали, форми или линии и т.н.

Ако сте решили да сменяте входната врата или тепърва градите новия си дом или офис, прочетете основните принципи, при екстериорния дизайн, така че да проектирате сами своето уютно местенце.

5 основни принципа при избора на входна врата, в съчетание с екстериора:

  • Първо, обърнете внимание на баланса между формите и симетрията им. Придържайте се към линиите или фигурите, които са заложени в екстериора на сградата, като съобразите правилната им пропорционалност. Симетрията може да намерите както спрямо нивото на подредбата, така и спрямо посоката на избраните форми.
  • След това помислете какво е предназначението на сгарадата. Това може да бъде новият Ви офис или дом, било то къща или апартамент. Констатирайте основната функция на сградата и разположете вратите, така че да използването им да се случва по най-удобния за Вас начин.
  • На трето място, трябва да се спрете на материала, от който искате да бъде изработена новата Ви входна врата. Информирайте се по какъв начин позволяват да се обработят различните материали или кои с кои могат да се съчетаят помежду си, спрямо Вашия вкус.
  • Изберете правилната комбинация от цветове. Цветовете могат да променят толкова много облика на сградата. Ако искате да се придържате към рационалните решения, то изберете различни нюанси от един цвят и контрастен цвят на вратата. Декорирайте с подходящо саксийно растение до вратата.
  • Най-накрая помислете дали да не сложите осветление пред входната врата. С него определено ще се чувствате в по-голяма безопасност, ако Ви се налага да се прибирате късно вечерта. Подберете го в стила, в който е и екстериора на сградата, подчертаващ и Вашите предпочитания, спрямо цвета и материала на вратата, както и заложените допълнителни аксесоари върху нея.

В тази статия Ви дадохме основните насоки, при избора на входна врата, които спазват професионалистите по екстериорен дизайн. Ако все пак не се чувствате уверени в заложбите си, най-добре се обърнете към консултант, който да Ви даде добри и изпипани варианти, вместо да съжалявате за избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *