Когато купуваме, или изграждаме първата си къща, ние сме склонни да изберем най-икономичните елементи, така че да не надвишаваме бюджета. Това обикновено се отнася и за входната врата. Въпреки това след няколко години, когато преглеждате външния вид на входната врата, трябва да решите дали да я замените или освежите.

Преди да решите дали ще я запазите или замените, първото нещо, което трябва да направите, е да оцените дали входната врата ще се възстанови лесно и евтино. С времето и излагането на външните атмосферни условия, елементите на врата са склонни да се изкривят или губят покритието или лака си.

След като прецените състоянието на входната врата, можете да решите дали е възможно да направите реставрацията на входната врата сами или трябва да бъде извършена от професионалист. Така или иначе професионалиста ще Ви помогне да получите съвети за най-добрия начин за обновяване на входната Ви врата.

Количеството усилия, които трябва да положите за възстановяване на стара входна врата до голяма степен зависи от това дали е или не външна врата. Ако вратата не е изложена на метеорологични условия, може да успеете да преминете само освежаване на облицовката. Въпреки това слънцето и дъждът пораждат пораженията на повечето облицовки.

4 стъпки за освежаване на входната врата

Ако входната врата е във възстановимо състояние, препоръчваме Ви да изпълните следните 4-ри стъпки:

  1. Изшкурете входната вратата с по-дебела шкурка, ако на вратата има слой боя или лак, който искате да премахнете, за да можете да отворите порите на дървото;
  2.  Изгладете повърхността и попълнете дупките и цепнатините със специална замазка за дърво, така че, когато отново покриете дървото, тя ще бъде гладка, без неравномерни повърхности;
  3.  Минете още веднъж с по-фина шкурка. След това можете да лакирате;
  4. Ако боядисвате входната врата, препоръчително е да нанесете един или два слоя грунд. По този начин ще предпазите боята от увреждане при най-малкото докосване. След грундиране, можете да покриете с покритие по ваш избор.

Това са няколко лесни стъпки за освежаване на дома Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *