Време ли е да смените заключващите елементи на входната си врата? Как можете да разберете, дали моментът е настъпил? Прочетете, за да научите кои са знаците, които подсказват, че нуждата Ви от нов обков е спешна.

Голям процент от кражбите са причинени основно от компрометирани заключващи системи. Когато искате да защитите дома си от нахлувания и кражби, инвестирайте във висококачествени брави и патрони за дома. Тази препоръка е първата мярка за сигурност в случай, че сте в полезрението на крадците. Трябва обаче да знаете, кога е време да преминете към смяна на нов обков за превантивна защита.

Преместване в нов дом

Постъпвайки в ново жилище, е разумно да смените ключалките си, за да подобрите сигурността на дома си. Не можете да бъдете много сигурни, дали има дублиращи се ключове за бравата на входната врата на новия Ви дом. Предишните обитатели, е твърде възможно, да са снабдили своите роднини или приятели с допълнителни ключове от апартамента. Помислете за задължителна смяна, за да предотвратите евентуален взлом. Това е необходима предпазна мярка, която не само ще направи дома Ви безопасен, но и ще Ви успокои психологически.

Липсващи, откраднати и изгубени ключове

Най-практичното решение на липсващите ключове е да направите дубликати. Въпреки това, има сериозен риск от проникване, тъй като някой там може да има достъп до оригиналните Ви ключове. По-добро решение би било, да потърсите ключарски услуги, които да заменят Вашите патрони с нови. При откраднати връзка ключове, помислете за промяна на патроните възможно най-скоро! Усещането за евентуално нежелано проникване в дома Ви, заради откраднати ключове е твърде голяма цена за плащане.

Добре е да направите дубликати на ключовете, ако сте убедени, че сте ги “скрили“ от себе си някъде в къщата, за да имате винаги под ръка. В противен случай е хубаво да си смените ключалките, преди да платите по-висока цена за небрежността си. Помислете за смяна в случаите, когато в жилището Ви е извършен ремонт от непознати майстори, на които сте предоставяли ключовете си, макар и временно.

Жилището Ви вече е било обект на влизане с взлом

Патрон за врата ключове

Ако сте имали скорошен взлом или опит за кражба, тогава е време да се обадите на близкия ключар. Силата, с която натискат ключалките при грабежи и опити за такива, прави обкова по-отслабен, като по този начин риска е доста по-голям. Ако не го смените веднага, имотът Ви ще остане уязвим за повтарящи се опити за взлом.

Когато бравите и патроните са механично повредени, освен че рискувате поредното нашествие с взлом, повредените ключалки може да Ви оставят да стоите отвън пред входната врата, при евентуална повреда. В случай на счупване се обадете на полицията. След това потърсете професионалист в сферата, който да извърши подмяната.

Износени ключалки

Бравите се нуждаят от ремонт и поддръжка, за да работят ефективно. Въпреки това, след определен период на амортизиране, ключалките се износват и се превръщат в заплаха за сигурността на Вашия имот. Износените брави е трудно да се задвижат с оригиналните Ви ключове. Ръждата по бравите и патроните на вратите показват, че водата е проникнала и подмяната е неизбежна.

Наемете ключар, който да прецени как водата е попаднала в ключалките и да извърши необходимите ремонти. Ако Вашите ключове често забиват в ключалките, трябва да смените патрона възможно най-скоро. Зъбчетата може да се счупят и да Ви оставят отвън.

Смяната на ключалките на вратите с нови, ще Ви направи съня много по-ефективен. Неизправните и износени брави са заплаха за сигурността на дома, поради ненадеждността им. Познаването на начините, по които Вашите брави могат да бъдат компрометирани, Ви позволява да защитите по-добре жилището си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *