Първото впечатленио често се случва бързо и обикновено трае дълго време. Но с малко помощ, с избора на нова входна врата ще успеете да направите желаното положително впечатление за Вас и Вашия дом, пред своите гости.

Предимствата на новата входна врата

Входната врата обикновено е първото и последното нещо, което хората виждат, когато влизат или си тръгват от дома Ви. Затова тя трябва да даде на посетителите предвиденото усещане за характера и стила на Вашия дом.

Избор на подходящата входна врата за Вас

Входните врати се предлагат в различни стилове, като най-популярнит са тези с масивни дървени елементи и стъклени панели.

Изборът на правилния стил на вратата може да Ви помогне да преобразите дома си. Грешната врата, от своя страна, може да попречи на цялостния вид и усещане за Вашата собственост, затова е добре да направите някои изследвания и да изключите тези врати, които не отговарят на търсения стил.

Първо, помислете къде живеете – дали сте на оживен път или улица? Ако е така, една солидна панелна врата може да се окаже най-добрият избор, за да спомогне за намаляване на шума. Ако той, пък, не предизвиква загриженост във Вас, то вратата със стъклопакет е елегантно допълнение за всеки дом.

Ако живеете в къща е добре да обмислите местоположението на вратата, освен ако нямате навес, като веранда или козирка, за да прикриете вратата. В този случай може да се наложи да изберете стомана, фибростъкло или UPVC (непластифициран поливинилхлорид). UPVC добавя сила към вратата. Бонусът, който ще получите с такава врата, е, че ще е устойчива на атмосферни влияния, което я прави много подходяща за външни условия.

Що се отнася до сигурността, солидните врати може би са най-добрият избор. А може да изберете и врати с по-малки стъклени панели, които да възспират нежеланите гости. Разбира се, инсталирането на защитна врата може да Ви даде допълнително спокойствие.

Ако входното фоайе във Вашия дом е тъмно, изборът на врата с по-големи стъклени панели, може да помогне за увеличаване на естествената светлина.

Кой материал е най-подходящ?

Повечето входни врати са изработени от различни видове дървесина, но също така има нараства търсенето към вратите, изработени от стомана, фибростъкло или UPVC, което се дължи на силата и устойчивостта им на атмосферните влияния.

Когато избирате стъклена облицована врата, не забравяйте, че панелите са снабдени с различни покрития – ясни, затъмнени или оцветени, устойчиви на удар, енергоспестяващо стъкло, оловно осветление или оцветени (цветно, шарено или текстурирани стъкла).

  • Добавяне на цветове

Тук имате шанс да станете малко игриви. Цветовете могат да Ви помогнат да определите характера на Вашия дом. Може да раздвижите входната врата и да я направите по-жива, със смели цветове, за да направите по-фрапантно впечатление или да не се набивате много на очи, като запазите вратата с неутрални тонове, като сиви и кафяви.

  • Монтиране на новата Ви врата

Ако не сте достатъчно уверени, за да се справите сами с монтажа, обърнете се към професионалисти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *