Първото впечатлениe често се случва много бързо и несъзнателно и обикновено трае дълго време. Но с малко помощ за покупката на новата Ви входна врата, ще успеете да направите желаното положително впечатление за Вас и Вашия дом, пред своите гости.

Външната врата обикновено формира представата за дома Ви у хората, които влизат или си тръгват от него. Тя дава на посетителите предварително усещане за характера и стила на Вашия дом, затова я подберете без да правите компромиси.

Избор на подходяща входна врата

Входните врати имат разнообразни покрития, като най-популярните са тези с масивни дървени елементи и стъклени панели.

Изборът на правилния стил на вратата може да Ви е от голяма полза, за да преобразите дома си. Грешната врата, от своя страна, може да попречи на цялостния вид и усещане за Вашата собственост, затова е добре да направите някои проучвания и да изключите тези врати, които не отговарят на търсения стил.

Първо, помислете къде живеете – дали сте на оживен булевард или улица? Ако е така, една солидна панелна врата може да клсифицира като най-добрият избор, за да спомогне за намаляване на шума. Ако той, пък, не предизвиква загриженост във Вас, то вратата със стъклопакет е елегантно допълнение за всеки дом.

Ако живеете в къща е добре да обмислите местоположението на вратата, освен ако не сте изградили навес или козирка, за да подсигурите вратата. В такъв случай е възможно да се спрете на стомана, фибростъкло или UPVC (непластифициран поливинилхлорид), който добавя сила към вратата. Предимството, който ще имате с такава врата е, че ще е устойчива на атмосферни влияния, което я прави много подходяща за условията навън. Ако се съсредоточим върху сигурността, солидните врати са популярно решение. А може да изберете и врати с по-малки стъклени панели, които да възпират нежеланите посетители. Определено инсталирането на плътна врата може да Ви изпълни с допълнително спокойствие.

Ако входното фоайе във Вашия дом е тъмно, изборът на врата с по-големи стъклени панели, може да помогне за увеличаване на естествената светлина.

Кой материал е най-подходящ?

Някои от входните врати са произведени от различни видове дървесина, но също така има нарастване в търсенето към вратите, изработени от стомана, фибростъкло или UPVC, което се дължи на силата и устойчивостта им на атмосферните влияния.

Когато избирате стъклена облицована врата, не забравяйте, че крилата са снабдени с различни покрития – ясни, затъмнени или оцветени, устойчиви на удар, енергоспестяващи стъкла, цветни, шарени или текстурирани стъкла.

Добавяне на цветове

Тук имате шанс да станете малко игриви. Цветовете могат да Ви помогнат да определите характера на Вашия дом. Може да раздвижите входната врата и да я направите по-жива, със смели цветове, за да направите по-фрапантно впечатление. Ако целите пък обратното, като запазите вратата с неутрални тонове – кафяви или сиви, тя ще се слива с заобикалящата среда.

Монтиране на новата Ви врата

Ако не сте достатъчно уверени, за да се справите сами с монтажа, обърнете се към специалисти!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *