С настъпването на  студеното време, потреблението на ток значително се увеличава, а с това и сметките ни, което  от своя страна води до утежняване на семейния бюджет. За запазване на топлината в дома съществена роля играе входната врата.

Входна врата Т 100 с панел СпартаТя е едно от най-важните неща в едно жилище. Ако сме притежатели на добре изолираща входна врата, ще можем да спестим огромна част от сметките за ток.

Изолационните материали, които се използват в производството на входни врати са много, като   сред тях се открояват основни три. Това са:  Минерална вата, Полистирен и Пчелна пита.

Видове изолация за входни врати

  • Минерална вата

Минералната вата се получава  чрез разтапяне на вулканична скала при температура от около 1600 градуса. От получената маса се разтегля нишка. След това, се напоява с минерални масла, които спомагат за изпаряване на водата  и  за възобновяване на първоначалните изолационни свойства на минерала.

  • Полистирен

Полистиренът е продукт на нефта. Той притежава доста добри топлоизолационни качества. Има още едно наименование – стиропор. Полистиренът е устойчив на натиск. Най-често срещан е в производството на пластмаса, а в производството на входни врати неговата функция е на изолатор на влага.

  • Пчелна Пита

Изолацията тип „Пчелна пита” представлява пресовани дървесни частици, подредени  във формата на пчелна пита. Този изолационен материал най-често се използва в производството на входни метални врати. Освен при тях, „ пчелната пита” се среща и при някои модели вътрешни врати.  В сравнение с другите изолационни материали, тя се нарежда на последно място.

На какъвто и модел врата да  се спрем, не трябва да пренебрегваме изолацията, която притежава той.

Добрият дизайн и добрата изолация са изгодна инвестиция, що се отнася до спестяване на разходите за отопление, които  може да вложим в покупката на по-хубава и надеждна врата, например. С описаното до тук се надяваме да сме внесли повече яснота за  материалите на изолация и техните предимства, с което да направим покупката Ви на входна врата по-лесна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *