За да сте информирани как да изберете правилната врата, Ви предоставяме няколко интересни факти.

Централно място в интериорна на дома заема вратата поставена на входа. За Фън Шуй тя е много ценен детайл, без значениен дали е входна врата на жилище или бизнес сграда. Вълните носещи положителен заряд „ Чи ” в дома и благоприятното ѝ влияние върху обитателите му е главната причина за това. През нея преминават както негативни, така и позитивни енергии и е важно да сте наясно как да ги стопирате на време.

Къща с веранда и входна врата с венец

Входната врата и нейната посока на отваряне

По писания на древното китайско учение посоката предопределя в каква насока да ви върви в живота. Желателно е вратата да се отваря не навън – а навътре, защото по този начин се привлича енергията „ Чи”. Препоръчва се вратата да не се отваря към стълбище, което да води надолу или в обратна посока, тъй като обръща енергията и означава, че жителите на къщата проявяват склонност да се отделят в стаите си, вместо да се съберат с останалите членове на семейството. Ако имате такова разположение на стълбището – сложете нещо от кристал на тавана, точно под първото стъпало. Друга важна подробност според Фън Шуй, за да влиза положителната енергия „ Чи ” в дома – всички входни врати трябва да могат да се отварят широко, в противен случай енергията ще срещне съпротива под формата на барикада и ще бъде отблъсната. Пространството около нея трябва да бъде чисто, тоест без стари кошчета за боклук, саксии с изсъхнали цветя или други вещи, които биха помогнали в начинанието да се блокира пътя на енергийните сили. Според източното изкуство, един от най-важните критерии е тя да бъде добре поддържана – обградена от жива растителност, с украса според сезона и повода, приветлива, с активен звънец.

Древното китайско изкуство обръща внимание на всяка подробност: посока, цвят, форма и елемент. Човек трябва да разтълкува всичко свързано с невидимата нишка, за да привлече успеха към себе си. Препоръчително е вратата да не бъде крайно малка или голяма, за да може най-високия член от домакинството да преминава през нея без затруднения. Идеална височина на която Фън Шуй залага е от 197см. до 215см.

Най-подходящ е мек цвят за входната врата. Избягвайте тъмните цветови комбинации, особено черно. За добър избор според Фън Шуй се считат: кафяво, жълто и бяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *