В тези редове може да научите важни насоки, ако срещате затруднения при подбора на цветове, относно съчетанието на интериорните врати спрямо вътрешния дизайн.

Всеки от нас се е изправял пред задача, касаеща обзавеждането, но когато стане въпрос за врати, въпросът е още по-сериозен. Изхождаме от факта, че слагайки веднъж качествени интериорни врати, повечето от домакинствата ги ползват идните поне десетилетие, затова и решението трябва да е хубаво обмислено.

Топла и студена гама

Коя гама цветове врати ще бъде най-хармонична за интериора, дали топла или студена гама? Първо Вие самите трябва да определите, дали домът Ви ще бъде решен в една от двете посоки. Това е от особено важно значение. След което вече може да изхождате и в съчетаването на вратите.

Стая в натурален цвят и светла врата с диван и растение

С какво да се съобразите

Подовата настилка, стените дограмата, мебелите, дори цветът на входната врата, всичко те са обуславящи елементи, които могат да имат значение. Независимо с какво решите да направите комбинацията, търсете контраст или близка идентичност.

За да ни разберете, нагледно ще Ви дадем пример за Ваше улеснение. Подът в дома Ви, да кажем е тъмен паркет с цвят близък да кажем до сивия, а стените са Ви светли, направо бели. В този вариант интериорните врати е хубаво да бъдат тъмни, за да изпъкват. Ако изберете светли, то вратите ще се сливат със боята на стените, което визуално няма да е приятно.

Ако искате да съобразите интериорните врати с входната врата цветово и държите цветът да бъде един и същ, определено е вариант. В този случай ще намерите доста затруднения, защото, за да откриете един и същи цвят е почти невъзможно.

Важно правило е или решение цветовете да контрастират силно или да се доближават, макар и не напълно да са идентични.
Много внимателно трябва да подхождате спрямо цветовете на интериорните врати, но най-важното е да не забравяйте, че уютът и средата преди всичко, създават дома. Вие трябва да се чувствате добре, а правилата само могат да Ви насочат, но не са задължителни за Вас. Всеки следва своето усещане за красота.

Ако въпреки всичко се чувствате объркани от различните гами и възможности, не е лошо да се допитате до дизайнер, а защо не и до любезен консултант в магазин за врати. С подборът на цветове и модели, можете винаги да разчитате на истинските специалисти, посочвайки всичките си изисквания и очаквания. Така покупката няма да Ви носи стрес, а само положително настроение и сладко очакване на промяната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *