Вече имате нови врати и се чудите как да ги поддържате чисти по-дълго време? Или искате да възвърнете свежия вид на старите си врати, които в момента са позахабени и прашни? Ще Ви представим няколко съвета, с които да поддържате интериорни врати в добър външен вид дълго време.

Грижата за вратите не е никак трудна задача. Заедно с редовното смазване на обкова, правилното почистване ще Ви се отплати с добре изглеждащи врати години наред.

Почистване на вратите

Основното, което биха Ви посъветвали в почти всеки шоурум е да почиствате вратите си с микрофибърна кърпа и чиста вода. Нищо повече! Не се препоръчва използването на почистващи препарати, тъй като в тях често има съдържание на алкохол или абразивни частици, които да наранят покритието на вратата. Цветът може да изсветлее, да се появят драскотини или да се разлепи фолиото/ламината на вратата. Обикновена чиста влажна кърпа лесно може да върне блясъка и свежестта на вратите Ви, без да използвате скъпи препарати с трудно произнасящи се имена.

Обновяване на вратите

Ако искате да възвърнете красотата на старите си врати, можете да го направите като се погрижите за драскотините, петънцата и самото покритие на вратата. За да премахнете следите от надраскано или износено покритие можете да използвате лак за мебели в подходящ цвят или безцветен за придаване на блясък. Важно е да нанасяте малко количество продукт, на колкото слоя е нужно, за по-добър ефект. За придаване на блясък на врати в по-тъмни тонове е добре да използвате препарат за дърво с полиращ ефект или със съдържание на пчелен восък.

Грижа за дръжките на вратите

Друга важна част за добрият външен вид на вратите Ви са дръжките. Почиствайте ги редовно с антибактериален препарат, тъй като микробите могат да оцелеят до няколко дни на тези повърхности. Ако не искате да използвате специален препарат, чиста кърпа напоена със спирт ще свърши същата работа.

Знайте, че грижейки се за дома си ще имате по-голям уют и по-добра ефективност на всичко, което използвате. Същото се отнася и за вратите, така че обърнете им нужното внимание, за да може те да Ви радват по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *