Времето е топло и приятно – идеално за ремонт. А защо да не сменим и старите си врати с нови, докато тече ремонтът? Не всеки е запознат с детайлите и особеностите на вратите и необходимите отвори за монтаж, затова много от хората тръгват да търсят врати много не подготвени. За повечето от тях съществуват така наречените ,,стандартни размери”. Няма как да знаят, че на пазара се предлагат различни производители с различни стандарти и още повече, че вратите, които са били на пазара преди десетки години, вече не се произвеждат. Навлизат нови и все по-модерни, които изискват различни препоръки, в зависимост от желанието и крайния резултат.

Затова, когато решим да търсим място, от което да закупим интериорни врати за панелни жилища, е необходимо поне да сме запознати с отворите, които разполагаме. Така ще улесним самите нас, а и ще бъдем правилно насочени, какво е подходящо и какво е необходимо.

Друго често срещано е, че очакват интериорната врата да има обявена една твърда цена. Не са запознати, че цената всъщност се определя от размера на касата, а той зависи от широчината на стената.

Определящ фактор може да бъде също и вида на остъкляване или покритието на различните врати.

При входните врати също има особености тъй като някои модели се предлагат с фиксирана каса, други с регулируема, обхващаща целия зид.

Друг интересен и непознат на повечето хора термин е уширението. Какво представлява и за какво служи, при кои случаи е добре да се ползва? Уширението е нещо, което може да се слага, както при интериорни, така и при входни врати. При първите често се налага, когато има широки зидове, които не могат да се покрият от голяма каса или е с размери между две каси. Уширението помага също и да прикрие кривите по стената. При входните често се използва, когато клиентите харесат модел с фиксирана каса, а стената е по-широка от нея и не желаят да замазват, тогава се добавят и первази за да придава завършеност.

Има много особености за вратите, които са индивидуални за всеки, затова е най-добре първо да бъдат обсъдени, преди да се закупят вратите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *