Времето е топло и приятно – идеално за ремонт! А защо да не смените и старите си врати с нови, докато тече ремонтът? Не всеки е запознат с детайлите и особеностите на вратите и необходимите отвори за монтаж, затова много от хората тръгват да търсят врати, но не са много подготвени. За повечето от тях съществуват така наречените ,,стандартни размери”.

Може би, не всеки е наясно, че на пазара се предлагат богат избор от производители с различни стандарти и още повече, че продуктите, които са били популярни преди години, вече не се произвеждат. Навлизат нови и все по-модерни врати, които изискват различни препоръки, в зависимост от желанието и крайния резултат.

Строителните отвори и техните размери

Когато решите да търсите място, от което да закупите интериорни врати за панелни жилища, е необходимо поне да сте запознати с отворите, които разполагате. Така ще улесните самите Вас, а и ще бъдете правилно насочени, какво е подходящо и какво е необходимо.

Цените се определят от много фактори

Друго често срещано е, че клиентите очакват интериорната врата да има обявена една твърда цена. Нормално е да не са запознати, че цената всъщност се определя от размера на касата, а той зависи от широчината на стената, която трябва да се покрие. Определящ фактор може да бъде също и вида на остъкляване или покритието на различните врати.

При входните врати определено има особености, тъй като някои модели се имат фиксирана каса, други са с регулируема, обхващаща целия зид.

Какво е „уширение“?

Друг интересен и не толкова познат за повечето от потребителите термин е уширението. Какво представлява и за какво служи, при кои случаи е добре да се ползва? Уширението е допълнение, което може да се използва, както при интериорни, така и при входни врати. При първите често се налага, да се прилага, когато има зидове с голяма ширина, която не може да се покрие от голяма каса или е с размери между две каси. Уширението помага също и да прикрие кривите по стената.

При външните врати често се използва, когато клиентите харесат модел с фиксирана каса, а стената е по-широка от нея и не желаят да замазват, тогава се добавят и первази, за да се добие красива завършеност.

Има много особености за вратите, които са индивидуални за всеки, затова е най-добре първо да бъдат обсъдени, преди да се закупят вратите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *