Както са важни мебелите, подовата настилка и стените в интериора, по същия начин е важен и изборът на интериорна врата. Интериорните врати могат да направят веднага впечатление на вашите гости. Добре е да бъдат подбрани с вкус и да се връзват с останалия ви интериор. Заради ежедневния ви допир с вратите трябва да се спрете на подходящ материал, а не да заложите на грубата повърхност.

Класика си остават вратите от естествен фурнир без значение как е обзаведен домът ви. Моделите, които са с прави фрезовки по самото крило са в по-издържан стил и подчертават елегантността на интериора. По-разчупените форми на интериорни врати от Порта Нова, които са с фрезовка са чудесен избор за по-модерен интериор. Интериорните врати от естествен фурнир са и най-широко разпространени. Все повече хора се спират на тях заради издръжливостта на дървото. Напоследък се засилва и интереса към вратите от MDF, които са боядисани по RAL. По този начин отпадат цветовите ограничения каква врата да поръчаме.

Стъклените врати също са абсолютен хит и придават интересно излъчване на интериора. Впечатляват още с влизането в жилището и няма как да останат незабелязани. Самото стъкло може да бъде съвсем прозрачно, или пък за почитателите на по-разчупена визия може да бъде цветно. Често предпочитан вариант са матовите. Интериорни врати със стъклени елементи се слагат в хола или кухнята, тъй като са помещения, в които се прекарва доста време и е добре да бъдат хубаво осветени. Атрактивен вариант са плъзгащите врати. Остъклени или не, те ще ви спестят доста място ако жилището е малко.

В днешно време имате свободата сами да изберете моделите на своите интериорни врати. Дали ще са изчистени или с орнаменти вие сами решавате. Всеки според различния си вкус има изисквания за това как ще изглежда интериорната врата. Повечето собственици на жилища държат вратите им да отговарят на тяхната индивидуалност. В такъв случай най-добрият избор е врати по индивидуална поръчка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *