Дръжките на интериорните врати са не само необходими и функционални детайли на вратата, но и много важна част от декорацията на стаята. Ето на какво се налага да се обърнете особено внимание при вземане на решение за покумка на дръжки за интериорните врати в нашия дом?

Дръжки за интериорни врати с копче

 

Drazhka S Kopche

 

Дръжка с копче – дръжка, в която механизмът за отваряне (заключване) е вече вграден.

Има няколко опции за заключване

 

Без фиксиране на резето

Дръжката няма езиче. Невъзможно е да се затвори с такава дръжка отвътре: чрез завъртане или натискане на дръжката, интериорната вратата може да се отваря безпрепятствено от двете страни. По правило такава модификация на дръжката е инсталирана на интериорни врати в общите части или на врати за външен достъп.

С опростена функция за фиксиране

Дръжката – копче има езиче, когато се завърти, копчето спира да натиска или да се върти, т.е. може да се използва за фиксиране на резето. Извън стаята такава дръжка има отвор за бързо отключване, като правило това е слот за монета или друг плосък предмет, чрез завъртане на който е възможно да отключите дръжката и да отворите интериорната врата.

Подобна модификация на дръжката на копчето често се инсталира и използва на вратите на апартаменти или къщи, където се изисква временно ограничаване на достъпа до стая.

Със заключваща функция

Отстрани на стаята, такъв тип дръжка копче има и въртяща се брава с езиче, но отвън е монтиран механизъм за заключване. Тоест, ако такава дръжка е затворена, само човекът, който има собствен ключ за тази дръжка, може да влезе в стаята.

Тази модификация на дръжките на копчетата се използва главно на врати в офис сгради. Налага да кажем, че такива дръжки практически нямат защитни функции (няма антивандални свойства, ключът и заключващият механизъм са най-прости), но там, където се изисква да се ограничи достъпът до защитена стая за определен кръг от хора, такава дръжка може да бъде много удобно и евтино решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *