Поради безспорната надеждност, функционалност, лекота на управление и работа, електронните брави на вратите навлизат все повече в нашия живот. С тази модерна система за сигурност можете да се чувствате защитени, да не се страхувате за семейството си и безопасността на имуществото.

Предимства на електронното заключване на вратите

Такъв протектор има няколко предимства пред конвенционалните брави. Първо, заключващият механизъм има най-високата степен на секретност. Тази важна категоризация става постижима чрез броят на ключовите конфигурации е просто огромен и в резултат почти никакви сканиращи устройства не могат да го отворят. На второ място e стомана, от която е изработен заключващият механизъм осигурява безспорна издръжливост и перфектна надеждност на напречните щанги. Трето, електронните брави също се наричат ​​невидими брави – те нямат патрон. И тъй като местоположението на механизма е неизвестно, тогава никакви главни ключове няма да помогнат.

Целта на ключалките и принципа на работа

Сега електронните брави са инсталирани не само в апартаменти и къщи, но и в магазини, хотели, офиси, банки и клубове. Приятно е и разнообразието от форми на ключове и кредитни карти. Този електронен механизъм работи по такъв начин, че при контакт или придържане на картата с ключа към ключалката, той определя правото на достъп до този ключ и ако тази карта има такова право, тя отваря вратата. За да влезете остава само да завъртите дръжката на вратата.

Електронно устройство за отключване на врата

Изработка

За производството на електронни брави, заключващ механизъм се поставя в метална кутия, а след това електронната платка се поставя там. Магнитната лента се прилага върху ключови карти, върху които се записва цялата необходима информация. Всяко заключване подлежи на различни тестове и проверки за износване. Например, многократно се тества със силни удари и се създават различни температурни условия.

Струва си да бъде отчетено, че няма нищо съвършено и има недостатъци. За съжаление, той постоянно се нуждае от източник на резервно захранване. Биват доста по-податливи на влиянието на околната среда от механичните, освен това са много по-скъпи. Все пак има повече плюсове, отколкото минуси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *