Входната врата трябва да е красива, но и надеждна

Идентичността на къщата, напълно се обуславя от входната врата, затова те е важен избор. Това е първото нещо, което посетителите запомнят, а и доста често е видимо за много минувачи. Освен важния естетически критерий, тя задължително е нужно да осигурява степен на защита, да има добра топлоизолация и звукоизолация (особено в шумна среда), да бъде добре позиционирана, за да гарантира оптимално затваряне ежедневно и да бъде максимално уплътнена и водонепропусклива. Това са всички онези качества, необходими за осигуряването на благополучие вътре в къщата.

Разнообразие при входните врати

Изработени от дърво, алуминий, PVC или стомана, входните врата се предлагат в различни стилове, за да отговарят на всички вкусове. С наситен цвят, остъклена част или пък с интегрирана пощенска кутия, всяка врата може да се персонализира по желание. Всичко това осигурява една качествена врата! Нейния живот е средно трийсет години! От страна на бюджета, не пестете, защото тя е необходима инвестиция, която ще Ви се отплати в хода на времето. При изграждането или обновяването на дома, в зависимост от изложението, региона или околната среда, са от значение определени характеристики, гарантиращи безпроблемното ѝ ползване.

Входна врата в сиво с антична дръжка

Сигурността на входната вратата – ключът към спокойствието

Кой може да влиза безпрепятствено през вратата и лесно ли нейното преодоляване? Кое гарантира безопасността на обитателите? Добрата входна врата и нейната сигурност преминава през самия дизайн и много други опции: ключалка, тип цилиндър, брой на затварящите точки, армировката на панела и др. Като цяло, основните изисквания се основават на пет ключови точки – повече ключалки, предпазни капачки с бронировка, пасивни и активни шипове, надеждни патрони, подсигурено масивно крило. Дебелина му повече от 70 мм. също е успокояваща. Други аспекти трябва да бъдат наблюдавани, според самия дизайн на вратата. Можете да разчитате, че ако има стъкло, то да е максимално устойчиво и в случай на конфронтация, дори, когато стъклото се счупи, то да остава на място.

Антична врата с дърворезба

Добре поставена входна врата

Друг съществен критерий е монтирането на входната врата да бъде направено по правилата, за да се избегне с рискът от проблеми в ежедневието при отварянето. Инсталацията е от съществено значение, за да се осигури нормална работа на входната врата. Някои правила трябва да бъдат спазени. Не разчитайте всеки да може качествено да монтира вратата Ви. Погрижете се тя да бъде поставена от професионалист, особено при ремонта, където могат да възникнат обстоятелства, които не сте очаквали. Качеството на вратата зависи 50% от модела и 50% от монтажа. Правилно монтираната врата няма никакви пролуки около крилото и касата си, затваря се плътно без усилие, а заключването ѝ би следвало да плавно и лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *