Често при избора на нови интериорни врати и подова настилка за жилището сме поставени пред дилемата: „Трябва ли те да бъдат съчетани цветово или не ? ”. Вариантите са два:

  • Да съчетаете цветовете така, че да си пасват, но да не се сливат;
  • Да изберете цветове с ярка разлика помежду си.

При втория избор няма правила, всичко зависи от вас и вашите предпочитания!

Ако изберете първият вариант, трябва да подберете цветовете на вашите интериорни врати и настилка много внимателно, и да ги съчетаете перфектно за да си взаимодействат, и да придадат хармонично влияние на вашия дом! Важно е цветовете да бъдат подобни като тонове и тип на изработка. Ако има дървесна текстура е добре да бъде еднотипна за още по-добро съчетание. Разбира се леката разлика в цветовете не е забранена, стига да са правилно подбрани.

Вторият вариант е да комбинирате два различни цвята. Тук рискът е по-голям и трябва да бъдете изключително прецизни и внимателни в цветовия подбор, за да не се изгуби хармонията в интериора! Прекрасно съчетание би бил изборът на тъмен цвят за интериорните врати (венге, орех или кестен) със светла подова настилка като дъб, ясен, бял или обратното. При правилното съчетание на този вариант, ефектът би бил страхотен!

В съвременният интериорен дизайн е актуално съчетанието именно на такива тонове. Ефектът е дързък и модерен!

В днешно време на пазара може да откриете буквално хиляди цветови предложения врати, които дават свобода да ги съчетаете според вашият личен вкус и избор без ограничения!

И не забравяйте, че когато в един дом цари топлина, комфорт и уют, няма грешни съчетания в интериора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *