Във времето тенденцията за съчетаване на вратите е останалата част от интериора и заема по-голяма част от вниманието ни. Има вече толкова много варианти за обзавеждане и съчетание на цветовете, което може да ни доведе до затруднение. Така, че комбинацията, която трябва да съчетаем с правилния интериор на нашето жилище е не много лека задача.

Съчетание на врати с мебели и дограма

Изключително важен е детайлът с вратите, защото по магазините се предлага богата гама от цветове и материали. Хубаво е предварително да помислим как да ги съчетаем с цветовете на мазилката, мебелите и дограмата в помещението. Когато стените са в тъмни тонове например, много добре се съчетава с изцяло бели врати, които ще изпъкнат. Затова например, когато стените са в много светли тонове, то тогава тенденцията е да изберем съответно и по-тъмна гама врата. При съчетаване на различни цветове на стените в помещението, е добре да заложим на семпъл модел с класически обков. Вратата е от голямо значение за визуалното разширяване на помещението. Затова е добре да бъде правилно подбрана. За да може добре да се съчетава с мебелите и тяхната дамаска, подова настилка и мазилката на стените.

интериорна врата към стая

Съчетание на блиндирани и интериорни врати

Когато вътрешните врати са в едно помещение заедно с блиндираната врата, може да помислим и за съчетаването им между тях. Може да си изберем да бъдат в един и същи цвят и материал. Но не винаги избираме една и съща комбинация. Това е въпрос на вкус и предпочитание. Примерно може да си изберем блиндирана врата в цвят Орех, а за интериорни Венге, което ще се съчетае добре. Има и вариант, когато блиндираната врата ни е много тъмна да си изберем вътрешните ни врати да са в по-светлата гама. Затова трябва внимателно да подбираме цветовете, за да се съчетават добре. Добре е и да заложим също така и на качествени материали и красив обков. Правилното съчетаване на вратите ще направи дома ни уютен и стилен, затова е добре да се разгледа обстойно какво се предлага на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *