Във времето тенденцията за съчетаване на вратите е останалата част от интериора и заема по-голяма част от вниманието на всички ни. Има вече толкова много варианти за обзавеждане и съчетание на цветовете, което може да Ви доведе до затруднение. Така, че комбинацията, която трябва да съчетаете с правилния интериор на Вашето жилище е не много лека задача.

Съчетание на врати с мебели и дограма

Изключително важен е дизайнът на вратите, защото по магазините ще откриете всевъзможна гама от цветове и материали. Хубаво е предварително да помислим как да ги съчетаете с цветовете на мазилката, мебелите и дограмата в помещението. Когато стените са в тъмни тонове например, много добре се съчетават с изцяло бели врати, които ще контрастират. Затова например, когато стените са в много светли тонове, то тогава тенденцията е да изберете съответно и по-тъмна гама врата. При съчетаване на различни цветове на стените в помещението, е добре да заложите на семпъл модел с класически обков. Вратата е част от визуалното възприемане на помещението. Затова е добре да бъде правилно подбрана, за да може добре да се съчетава с мебелите и тяхната дамаска, подова настилка и мазилката на стените.

интериорна врата към стая

Съчетание на блиндирани и интериорни врати

Вътрешните врати, намирайки се в едно общо помещение заедно с блиндираната врата, е нужно да са добре съчетани. Може да си изберете да бъдат в един и същи цвят и материал. Но не е задължително да следвате една и съща комбинация. Всичко това е изцяло по Ваше усмотрение и вкус. Примерно, може да си изберете блиндирана врата в цвят Орех, а за интериорни – Венге, което ще е добре и стилно издържано. Има и вариант, когато блиндираната врата Ви е много тъмна да си изберете вътрешните Ви врати да са в по-светлата гама. Затова трябва внимателно да подбирате цветовете, за да се съчетават добре. Добре е и да заложите също така и на качествени материали и красив обков. Правилното съчетаване на вратите ще направи дома Ви уютен и стилен, затова е добре да се разгледа обстойно какво се предлага на пазара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *