В днешно време се предлагат доста варианти за врати, които са подходящи за външни условия. Вярно е, че има по-голямо разнообразие при така наречените входни интериорни врати, тоест такива, които няма да са изложени на външни атмосферни условия, като за апартамент на пример. Но не трябва да подценяваме и вратите за къщи, и трябва да сме внимателни при избора им. Те са една дълготрайна инвестиция, която ще се отплаща в бъдеще и трябва да бъде внимателно подбрана.

Външните входни врати са подходящи за поставяне на външни помещения, защото са устойчиви на атмосферните условия. Правилното монтиране, гарантира по-дългия им живот и предотвратява възникването на повреди по тях.

Когато дойде време да избирате от разнообразието от модели входни врати на Порта Нова за вашата къща, трябва внимателно да разучите какво се предлага на пазара. Има различни варианти за покритие, които да са подходящи за външни условия – например специално УВ-защитно покритие, което да предпази вратата ви от неблагоприятното влияние на слънчевите лъчи и дъжда. Прекрасен избор е и изцяло метална врата. Този тип са прахово боядисани и на достъпна цена. Имат добро заключване и голямо разнообразие от модели.

Много е важно да се прави разлика между входна врата за апартамент и такава, която ще се монтира на външни атмосферни условия. Ако предпочетете „вътрешна” и я монтирате „навън”, има голяма вероятност тя да се повреди – да избелее от слънцето и т.н., защото този тип са подходящи само и единствено за вътрешни помещения.

Каквато и входна врата да изберете не правете компромис с цената, ако за интериорните може да си позволите по-ниски цени, то при тях е изключено да правите компромис с качеството.

Най-важното е изолацията да е добра, за да може да се запазва температурата в дома.

След всичко прочетено идва и развръзката – отговорът на въпроса „Изчезнал вид ли е подходящата за външни атмосферни условия врата?” е категорично НЕ, дори напротив, вече на пазара се предлагат доста варианти. Имате голям избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *