При закупуването на врата за спалня, трябва да бъдат ясни няколко неща относно избора като интериор на вратата. Едно от нещата е дали клиента желае да изолираме спалнята и да стане тихото уединено място за почивка, или да обърнем по-сериозно внимание върху различните модели стъкла за да може през спалнята да влиза слънчева светлина към коридора примерно. В такива случаи се предлагат два различни варианта на клиента.

Варианти на интериорна врата за спалня

Единият вариант е интериорна врата, която е плътна или с фрезовка за да се запази интимността на спалнята като това носи на клиента различни плюсове. Като плюс може да се подчертае, че ако спалнята е в близост до хол или кухня, или друго помещение, през което минава светлина е по-добре да е без стъкло, защото голяма част от нашите клиенти желаят тези помещения да бъдат изолирани от спалнята си и да се запази нейното предназначение.

Другия вариант е модели със стъкло. Много често се случва клиенти да желаят насока от търговеца, за това какво да се монтира на спалнята интериорна врата със стъкло или без стъкло. Разбира се, отговора и за двата въпроса, следователно е: ако изберат със стъкло, трябва да се има предвид разположението на леглото, на което се спи, защото ако е в близост до вратата при нуждата да се отиде до тоалетна от друг член на семейството и при включването на лампата, може да се наруши спокойствието им, защото светлината от лампата ще минава през стъклата и така няма да им е комфортно и ще се губи интимността на въпросната спалня.

Но пък ако апартамента е по-тъмен, което е резултат от самото му изложение трябва да се има предвид, че е хубаво от всяко помещение да влиза естествена светлина. При наличието на такива апартаменти повечето клиенти са съобразили това и са реагирали с правилното позициониране на тяхното легло. Въпреки тези обяснения на клиентите все ще се намери някой, който няма да го устройват изборите, които им биват предложени, така че при наличието на добър търговец, той трябва веднага да им предложи компромисен вариант, който е интериорна врата с по-малки стъкла и да бъдат матирани и добавени към него непрозрачни вложки, така хем ще е светла спалнята, хем ще е създадена за почивка и отдих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *