Интериорните врати са незаменима част от нашето жилище. Освен, че служат за разделяне на отделните жилищни помещения, но и спомагат за изолирането от топлина, шум и светлина. Тяхното комфортно използване е невъзможно, обаче, ако липсват дръжки. Те служат за улеснение, при тяхното отваряне, затваряне и заключване. Покрай тези си функции, а и с нарастващия избор от модели, представляват важна част и в декорацията на дома. Ако имате намерение да ги използвате  за дълги години, при избора им трябва да обърнете внимание на няколко точки.

Дръжки за интериорни врати

  • Избор на материал

Производителите предлагат дръжки, изработени от различни материали, като стомана, алуминий, цинк и месинг. Повечето са със сатенирано покритие и затова не се много различават на вид. Измежду тях най–качествени и здрави, за интериорни врати София, са изработените от месинг. Ако възнамерявате да ги използвате повече време трябва да изберете точно тях. Има фирми, които произвеждат дръжки от месингова скрап, чието качество не е надеждно, затова трябва да се обръща внимание и на гаранцията, която предлагат. В нея трябва да влиза и условието дали са сатенирани добре, защото, при некачествено покритие, след кратко време ще започне да се износва покритието, от което ще придобие неприятен външен вид. Ако търсите дръжки на средни цени, но и гледате да са качествени, тогава може да изберете такива, изработени от цинк. По-нискокачествени са тези изработени от алуминий и в повечето случаи са негаранционни.

  • Избор на модел

Измежду  десетки модели на дръжки за интериорни врати трябва да се подбере такъв модел, отговарящ на стила на мебелите и вратите. Производителите предлагат огромно разнообразие, отговарящо на всякакъв стил и вкус. Съществуват модели с декоративни камъни, със заостерни и прави линии, овални и кръгли форми, със състарена визия, класически или тип хотелни. В последно време  все повече се разпостраняват  моделите тип ”розетка”, придаващи на вратата един съвременен шик. Именно затова, ако решите да се снабдите с този модел, със сигурност ще вземете правилно решение. За помещения като  баня и тоалетна трябва да се изберат дръжки, с възможност за заключване от вътрешната страна. Те се използват и без ключ, заради което много лесно могат да се отключат и отвън. Създадени са специално за случаи на самозаключване на деца.

  • Избор на цвят

Изборът на цвета също е от голямо значение. За интериорните врати в бяло, кремаво и светло кафяво, изборът на дръжки трябва да бъде в цвят сатен или сатен–никел. За тъмно-кафевите и въобще тъмните тонове врати, дръжките трябва да са в жълто, сатен–никел, гравирани или комбинация между сатен със златист цвят. За врати със състарена визия, изберете антично-медни, антично-гравирани или златисти гравирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *