След като сте решили размера и вида на конструкцията на интериорните врати, хубаво е да помислите за външния им вид. Доста хора при започването на ремонтните дейности започват да мислят за това. Това е правилно решение, защото резултатът накрая трябва да се съчетава с интериора в стаята. Затова е важно да се спрете на врати, които отговарят на стила Ви. Най-често всички дизайнери разделят нюансите на крилото на интериорната врата на следните категории: светло, ярко и тъмно.

Всеки от тях се отличава със свои предимства и недостатъци и се вписва в отделен интериор. Помещения с малка квадратура, боядисани в светли нюанси ще изглеждат чудесно с бели изчистени врати. Те ще бъдат допълнение към дизайна, оптически ще уголемят пространството и ще отворят светлинно помещението повече. В допълнение, такива продукти ще бъдат добро съчетание за други ярки акценти – мебели, осветителни тела или декоративни елементи. Понякога белите врати се използват като контрастен елемент, ако се монтират до ярки и цветни стени.

Модерна стъклена интериорна врата за дома 2020

Тъмните цветове на интериорните врати добавят яснота и конструктивност към цялостния стил на стаята и изпъкват на фона на стените и пода, ако те са към светлата или неутрална гама. Някои тъмни нюанси изглеждат стилни и луксозни, създавайки елегантна версия на вътрешния интериор. Най-често модераторите съветват да се спазва това правило – крила в тъмни нюанси се монтират в стаи в нежни и светли цветове на стените.

Цветните, ярки и наситени на цветове врати най-често изпълняват една важна функция – те служат като акцент в една стая. Не използвайте обаче яркия цвят на крилото само в един компонент на стаята. Ярките цветове на интериорните врати може да се припокриват с цветовете на завесите, дивана или дори дребни предмети от декора. Само тогава ще получите красиво, хармонично и стилно пространство. Бъдете смели в цветовите съчетания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *