Затруднявате ли се да откриете врати за жилището, които да имат функцията да спестяват от наличното Ви пространство? Няма значение, дали жилището Ви е малко или с по-голяма площ, традиционните решения, са до болка познати и срещани навсякъде. Разширете хоризонтите си и се осмелете да направите нещо за дома си, извън „рамката“. Какво имаме предвид? Приемете го в буквален и преносен смисъл!

Предлагаме Ви да огледате пространството около касите на вътрешните си врати. Преценете разстоянията и дали има място за монтиране на плъзгащи крила или такива, които да влизат и да се крият в стената. Други опции се явяват и тези, които ги наричат образно – „хармоника“. Те са удачни, тогава, когато нямате свободни стени за движение на плъзгащите елементи. Те се прибират, свивайки се назад към касата. Това са само част от предложенията, нека по-обстойно да ги разгледаме.

Видове нетрадиционни интериорни врати

  • Скрити плъзгащи врати

Определено, те се предпочитат от модерните и търсещите оптимално използване на всяко място в жилището си, домакинства. Какво е специалното им предимство, ако ги сравним с подобните на тях интериорни врати? Това е, че те са предвидени да се скриват от погледите, като влизат директно, в направените предварително „джобове“ в стените. Не само, че не ги виждате при отварянето им, но могат да осигурят големи по-отвори, както и неограничено използване на стените, около тях.

  • Плъзгащи врати

Тук, вече имаме възможност за по-лесен монтаж, без да се налага да се изграждат отвори в стените, защото вратите от такъв тип се движат чрез ролкови водачи, успоредно на тях. Разбира се, нужното място, за да е възможно, такова инсталиране, е ключово. Водещото при плъзгащите интериорни врати, е отново липсата на стандартни крила, които създават куп неудобства. Няма да мислите накъде да се отварят най-удобно и няма ли да пречат на разположени в близост, мебели. Нужна Ви е само свободна стена, а имате ли я действайте!

  • Стъклени двойни интериорни врати

Чудесни са за тъмните и по-големи жилища, където искате да се възползвате от светлината, идваща от естествените лъчи на слънцето. Можете да си ги поръчате, като имате богат избор от стъкла, придавайки им онова френско романтично излъчване, характерно на уютните домове от каталозите и списанията.

Двойно стъклени Интериорни врати
  • Осеви интериорни врати

Те се наричат още въртящи. Крилата им не се отварят широко, а се люлеят при преминаване. Използват се в бизнеса – ресторанти, кафенета и места с ежедневен поток от хора. Може би, не са толкова използвани в жилищата, но могат да се окажат една нестандартна идея в декора.

  • Холандски врати

Непопулярни, но изключително удобни! Холандските врати са едновременно прозорец и врата. Как става това? Горната им част се отваря независимо, за да влезе, например, свеж въздух, докато долната остава затворена. Прилагат се повече в къщи. Едно нестандартно и умно решение, дори за детските стаи, защото едновременно осигуряват безопасност и наблюдение от родителите на малки деца.

Хвърлихме един нов поглед и може би Ви провокирахме да мислите по-разчупено, когато се се изправите пред ремонт и задачата да подменяте врати.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *