Можете да промените начина, по който изглежда вашият дом, като просто боядисате интериорните си врати. Добавете живот към тях, покажете архитектурни детайли или направете вратата по-забележима. Нанесете малко тъмно върху боята или я пренесете на следващото ниво, като използвате смел или дълбок цвят.

Съвети за боядисване на интериорни врати

Имайте предвид, че всеки път, когато боядисвате врата в наситен цвят, трябва да отделите време и да се подготвите добре, защото колкото по-тъмна е боята, толкова повече линии можете да видите.

Повечето врати и облицовки са боядисани в полугланц, защото се почистват лесно и фино блестят. Ако искате да направите по-лъскав външен вид, използвайте боя с висок гланц, която, когато се направи добре, може да изглежда великолепно, правейки използвания от вас цвят много дълбок и отразяващ.

Beautiful Unique Painted Doors Indoors And Out

Пригответе се коректно

Подгответе се добре преди боядисване на интериорната врата и използвайте материали, посочени от специалист по боядисване, така че да изглежда гладко.

Когато боядисвате врати, започнете отгоре и продължете надолу.

Вратата и стената в един цветен тон

Боядисването на стъклена врата и изрязването на същия смел цвят като стената създава илюзия, че няма врата, а само стъкла.

Ако една врата е на неудобно място или затваря малко пространство, направете я почти да изчезне, като боядисате вратата си същия цвят като стените.

Older Home Improvement Hacks 1

Драма и нежност в цвета

Ако използвате драматичен тапет в стая, в която има светли и наситени цветове, използвайте тъмния цвят на самата врата и светлия цвят на облицовката за драматично усещане.

Изберете нежно сиво или бежово на вратите и облицовките за драматичен външен вид, който все още се чувства лек и въздушен.

Боядисайте интериорната си врата в по-светъл или по-дълбок нюанс от същия цвят, използван по стените.

Очертайте вратите си за детайлен поглед. Използвайте дълбок цвят боя само на облицовката на вашата врата.

Вратата като акцент в стаята Ви

Нека вратата да се откроява. Чрез боядисване на самата врата в черно и оставяне на тапицерията около нея в бяло, тя се превръща в акцент в стаята, особено ако имате врата с много стъкло или интересни архитектурни детайли.

Съвет: Не е нужно да махате вратите от пантите, за да ги боядисвате. По-бързо е да ги нарисувате, докато са прикрепени и резултатът може да бъде също толкова страхотен. Независимо какъв цвят / покритие правите, боядисвайте по посока на шарката.

Two Ways To Totally Transform Your Doors

Чистота и елегантност

Черните или наситено кафяво боядисани врати поддържат съвременното пространство да изглежда чисто и елегантно. В това пространство няма бели ярки моменти. За да получите фино покритие, отделете време и се подгответе добре.

Цветен код – една или две врати, които да напомнят както на възрастни, така и на най-малките, че тази стая е специално място (за изпълнение на домашна работа или друго занимание).

В дом, боядисан с неутрални цветове, черните врати изскачат с интерес. Можете просто да боядисате вратите в обществените пространства и да оставите частните стаи в кремаво светло бял цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *