Лесен начин, за да постигнете промяна в интериора на Вашия дом, би бил чрез боядисване на интериорните врати. Съживете ги отново, акцентирайки върху детайлите им и ги направете по-забележими. Нанесете малко по-тъмна боя и я пренесете на следващото ниво, като използвате смел или дълбок цвят. Всичко зависи от Вашия индивидуализъм в дома.

Съвети за боядисване на интериорни врати

Имайте предвид, че в повечето случаи, когато боядисвате врата в наситен цвят, трябва да отделите време и да се подготвите добре, защото колкото по-тъмна е боята, толкова повече линии можете да видите. Преди самата процедура, задължително повърхността трябва да бъде гладка, без напуквания и неравности.

Полугланцът е доста често срещан при повечето врати и техните облицовки, защото благодарение на него, те се почистват лесно и фино блестят. Ако имате намерение да постигнете по-лъскав и блестящ външен вид, снабдете се с боя с висока степен на гланцираност, с която, когато се боядиса добре, резултатът ще бъде великолепен, правейки използвания от Вас цвят много дълбок и отразяващ.

Една препоръка – боядисвайки врати, започнете отгоре и продължете надолу. Така повърхността би станала по-равномерна.

Друг съвет – не е нужно да махате вратите от пантите, за да ги боядисате. По-бързо ще ги обновите, докато са прикрепени и резултатът може да бъде също толкова страхотен. Независимо какъв цвят или покритие правите, боядисвайте по посока на шарката.

Beautiful Unique Painted Doors Indoors And Out

Пригответе се коректно

Подгответе се добре преди боядисване на интериорната врата и използвайте материали, посочени от специалист по боядисване, така че да изглежда всичко гладко.

Вратата и стената в един цветен тон

Боядисването на вътрешна врата в същия смел цвят като стената, създава илюзия, че няма врата. Това в модерните жилища е търсен ефект.

Ако една врата е на неудобно място или затваря малко пространство, направете я почти да изчезне, като я боядисате в същия цвят като стените.

Older Home Improvement Hacks 1

Драма и нежност в цвета

Ако използвате драматичен тапет в стая, в която има светли и наситени цветове, използвайте тъмния цвят на самата врата и светлия цвят на стените за драматично усещане.

Или пък изберете нежно сиво или бежово за вратите, а стените боядисайте в по-тъмен нюанс, така ще постигнете лекотата на ненатоварващия дизайн.

Боядисайте интериорната си врата в по-светъл или по-дълбок нюанс от същия цвят, използван по стените. Важен е лекият контраст.

Подчертайте детайлите на вратите, използвайки дълбок цвят боя, например, само за первазите.

Вратата като акцент в стаята Ви

Нека вратата да се откроява. Чрез боядисване на самата врата в черно и оставяне на рамката около нея в бяло, тя се превръща в акцент в стаята, особено ако имате врата със вложено стъкло в нея или интересни архитектурни детайли по крилото ѝ.

Two Ways To Totally Transform Your Doors

Чистота и елегантност

Кафявият и черният цвят имат дълбок и категоричен почерк. Чрез тези нюанси ще постигнете една съвременна линия на елегантност при вратите и съответно за целия дом. В подобно пространство може да има и бели ярки декорации, които да контрастират. Акцентите напомнят, както на възрастните, така и на най-малките, че този дом е специално място с характер и истинска стойност.

В дом, боядисан с неутрални цветове, черните врати изпъкват със своята оригиналност. Можете просто да боядисате вратите от страната на общите пространства драматично и да оставите от страната на стаите в кремаво светло бял цвят или обратното, в зависимост от интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *