Предната ви врата служи като фокусна точка за външността на вашия дом и е важен фактор за поддържане на сигурността и енергийната ефективност на дома ви. Да изберете нова блиндирана врата е чудесен начин за обновяване на вида на дома Ви. Ето няколко неща, които трябва вземете под внимание при подмяната на старата входна врата.

Избор на материал

Изберете блиндирана врата за оптимална сигурност. Блиндираните врати се предлагат в широка гама от цени. Ако сигурността е вашата основна грижа при избора на входна врата, то тези врати може да са най-добрият вариант.

Обикновените метални врати в мокри и влажни климатични условия, могат да продължават от 5 до 7 години.

Виниловата врата е по-евтина опция. Въпреки това, продължителността на живота им е около 20 години. Тези врати обикновено са кухи и с правилното количество сила могат да се счупят. Това ги прави по-малко сигурни от стоманени или дървени врати.

Изборът на дървена врата е дългосрочна инвестиция в дома Ви. Дървените врати са класически вариант и могат да осигурят луксозен, висок поглед към екстериора на къщата ви. Има редица видове дървени врати, включително твърди, кухи и твърди сърцевини, всяка, от които има своите предимства и недостатъци. Тези врати обикновено са най-енергийно ефективният материал за предната част на вратата.

Вратите от фибростъкло обикновено са по-скъпи от винил или стомана, но са по-евтини от дърво. Ако искате видът и издръжливостта на дървесината на по-ниска цена, тогава изберете вратата от фибростъкло с дървесно покритие.

Блиндирана врата

Избор на дизайн

Блиндираните врати идват в много стилове, затова се опитайте да намерите този, който съответства на архитектурния стил на вашия дом.

По-традиционните домове най-добре биха се съчетали с традиционната входна врата, а ултрамодерният дом ще изглежда най-добре със стилна, модерна, елегантна блиндирана врата.

Изберете цвета на вратата си. Вратите могат да бъдат закупени или боядисани в произволен брой цветове и покрития. За по-консервативни проекти, изберете цвят или финиш, който се свързва със съществуващата цветова палитра на вашия дом. За по-приключенски проекти, изберете смел, контрастен цвят.

За енергийна ефективност и сигурност изберете врата без прозорец. Стъклото е много лош изолатор, а плътните врати са много по-ефективни от вратите с прозорци.

Солидните врати също осигуряват повече сигурност и поверителност, отколкото вратите с прозорци.

Ако искате да пуснете естествена светлина, закупете врата с вграден прозорец. Страничните светлини, прозорците, които са поставени от двете страни на вратата, могат да пропускат още по-естествена светлина.

Системата с две врати може да бъде чудесен начин да добавите допълнителен слой сигурност, да предпазите от атмосферни влияния и да увеличите енергийната ефективност на входната ви врата.

Тези допълнителни врати имат средна продължителност на живота от 30 години и могат да увеличат продължителността на живота на главната входна врата.

Блиндирана врата

Закупуване на вашата врата

Измерете размерите на новата си врата. Ако сменяте старата си входна врата с предварително закрепена врата, измерете дължината, ширината и дълбочината на текущата си врата с надеждна рулетка. Ако сменяте вратата и я монтирате в съществуващата врата, след това измерете дължината, ширината и дълбочината на старата врата.

Ако претърпявате по-голям ремонт и бихте искали да замените съществуващата врата с блиндирана врата с напълно различен размер, може да искате да намерите врати, подобни на това, което искате онлайн и да видите колко дълги и широки са те. След това използвайте лента, за да сравните размерите на потенциалните нови врати със съществуващата врата. Това ще ви помогне да разберете по-добре размерите и мащабите на новата ви врата.

Изберете дали искате вашата врата да се отвори вляво или вдясно. Това се нарича ръка на вратата. Левите врати се закрепват към лявата страна на врата, а десните врати – към дясната страна на стълбата.

За да направите това просто решение, изберете една врата със същата ръка като вашата стара врата.

Ако старата ви врата блокира движението в къщата или се удари в стена, когато тя е отворена, може да искате да изберете нова врата, която се отваря от другата страна.

Ако решите да купите врата в магазина, вероятно ще имате на разположение служители, които да ви водят през процеса на закупуване на врати. Достатъчно е да си изберете дизайна, цвета и здравината на вратата, преди да я купите и се оставете в ръцете на консултантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *