В повечето случаи отношението към интериора е неглижиращо, а това довежда до усещането за мрачен, студен, старомоден и зле изглеждащ дом. Ако имате възможност е желателно да се замислите да го обновите, за да донесете светлина и уют в дома си.

Кога идва времето за смяна на вратите?

Предлагаме Ви да обърнете внимание на вратите си. Има хора, които не желаят да ги сменят, защото за тях те имат сантиментална стойност, свързвайки ги с приятни спомени, например, израстването на децата и белязаните сантиметри с чертички по касата. Това е мило и напълно разбираемо, но с годините ползване, вратите се амортизират. Започват да скърцат и запират по пода, не могат да се отварят и затварят, защото, примерно, са се поддали на влагата. По тях може да има и видими дефекти подобни на вдлъбнатини, както и нарушено външно покритие. Тези повреди са неминуемо свързани с дългото им използване, но живущите дотолкова са свикнали с това, че понякога дори не им прави впечатление. Повредите по Вашите врати, предполагат, че тяхната цялостност вече няма да е същата, което от своя страна води до следващи, по-големи и специфични проблеми.

Interiorna Vrata Sas Stakleno Prozorche

Не чакайте те да се задълбочат, до там, че да не можете да си отворите вратата.

Важност на входната врата

При входната врата подмяната е по-наложителна, тъй като тя е изложена на повече външни фактори. Всяко несъответствие със стандартите, осигуряващи безопасност, би било фатално за дома. Реално входната врата е препятствието пред нежеланите гости и неглижирането на проблемите с нея, е меко казано недопустимо. Подмяната на входната врата с нова блиндирана врата ще осигури спокойствието в дома Ви.

До какво ще доведе смяната на интериорните врати?

При интериорните врати, с годините настъпва изкривяване и огъване на крилото, както и усукване на касата, което води до опиране в пода и невъзможност за плътно затваряне, както и обратното. Освен плавно затваряне и отваряне, новите интериорни врати ще направят така, че сметките за ток и отопление да се променят в положителна посока за Вас. Те намаляват разходите Ви за консумация на електроенергия, тъй като не позволяват да се губи топлината.

Каква врата да изберем за банята?

За банята изберете такива, изработени от качествени материали, които са и водоустойчиви. И не на последно място по-важност е добре изглеждащата им визия, която да хармонира с всичко наоколо.

Проблеми при стъклените врати

Проблем може да се появи и при вратите със стъкло. Най-вече се наблюдава, замъгляване и запотяване, вследствие на абсорбираната влага, като се получава конденз. Желателно е да се следи за този проблем, за да се премахне навреме, защото влагата е голям враг, способен да навреди на целостта на вратата.

Нискокачетвените врати в новите жилища

Възможно е вратите да са оригиналните, още от както е строено жилището и сега на Вас Ви се пада честта да ги подмените. Може би сте късметлии, защото обикновено, в новото строителство на апартаменти, строителите слагат най-евтините врати, които могат да намерят, колкото да ги продадат, а целта им е да спестят пари. Желателно е да подмените вратите с нещо качествено и устойчиво.

Не е трудно да разберете, кога е дошъл момента за смяна, стига да пожелаете, не е невъзможно да го постигнете. Мотивацията Ви нека да бъде освежаване на интериора, за постигане на съвременна и добре изглеждаща визия, без повече да се притеснявате от ежедневното и трудно боравене с вратите в дома си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *